Ένας 42χρονος Γερμανός καθηγητής που βρισκόταν στην Κρήτη για σεμινάριο στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του κορονοϊού στην Κρήτη. Ο 42χρονος που ήταν από τα πρώτα διεγνωσμένα κρούσματα του κορονοϊού στο νησί και διέμενε αρχικά σε σπίτι, χρειάστηκε να μεταφερθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ΠΑΓΝΗ, καθώς η υγεία του εμφάνιζε επιδείνωση.

Σε δηλώσεις της η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ανέφερε ότι ο 42χρονος εμφάνισε μια επιπλοκή που έχει ταυτιστεί με αρκετά θανατηφόρα κρούσματα του κορονοϊού μέχρι σήμερα σε χώρες απ’ όπου έχει περάσει ο ιός.
«Υπήρξε μια επιπλοκή που έχει παρουσιαστεί και σε άλλα περιστατικά με κορονοϊό παγκοσμίως και επιφέρει το θάνατο.
Την επιπλοκή την γνώριζαν οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και από την πρώτη στιγμή αυτό ήταν που φοβόμασταν και που, όπως αποδείχθηκε, δεν γινόταν να αποφευχθεί», ανέφερε η κ. Μπορμπουδάκη, προσθέτοντας ότι η ταφή του 42χρονου επιστήμονα έγινε στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου για λόγους ασφαλείας και δημόσιας υγείας.

«Η ταφή του 42χρονου επιστήμονα από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης ολοκληρώθηκε με απόλυτο σεβασμό στο νεκρό και με όλες τις προβλεπόμενες βάσει πρωτοκόλλου διαδικασίες σε απόλυτη συνεννόηση με τους ιατροδικαστές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Από την πρώτη στιγμή με την πρόξενο της Γερμανίας είχαμε επικοινωνία όπως και με τους γονείς και τη σύντροφό του. Ακολουθήθηκε αυτό ακριβώς το οποίο θα ήθελε και εκείνος. Εκπροσωπήθηκε στην ταφή και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ διαβάστηκε από συνάδελφό του επιστολή από τους γονείς και τη σύντροφο του» πρόσθεσε η κ. Μπορμπουδάκη.