Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το συλλαλητήριο για την υγεία
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου σε Ανώγεια-Άγιο Υάκινθο (βίντεο)
Όλα έτοιμα για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία
Στο πλευρό των κατοίκων του Λασιθίου ο Χάρης Μαμουλάκης
Superyacht 1 δισ. δολλαρίων – Έχει δικό του αερόστατο
Εκδόθηκε η ΚΥΑ προκαταβολής 50% της κρατικής αρωγής για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο κατά τις πυρκαγιές του 2023
Κατώτατος μισθός: Το επικρατέστερο σενάριο που μελετά η κυβέρνηση
Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο ανθρώπων – Αγνοούνται άλλοι τέσσερις
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και την συμμετοχή του στο Πανλασιθιώτικο Συλλαλητήριο

Βατικανό: Χωρίς πιστούς οι λειτουργίες το Πάσχα

Οι λειτουργίες του Πάσχα θα γίνουν χωρίς την παρουσία πιστών, χωρίς λιτανείες και χωρίς την τελετή του Νιπτήρος φέτος, σύμφωνα με ένα διάταγμα που εξέδωσε σήμερα η Αγία Έδρα.

Οι πιστοί θα ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες των λειτουργιών, ώστε να προσεύχονται αν θέλουν από το σπίτι τους και να τις παρακολουθούν σε απευθείας μετάδοση. Την Μεγάλη Πέμπτη θα παραλειφθεί η τελετή του Νιπτήρος και δεν θα γίνει λιτανεία μετά το τέλος της λειτουργίας. Την Μεγάλη Παρασκευή, οι ιερείς θα προσευχηθούν για τους ασθενείς και τους νεκρούς. Μόνο εκείνος που ιερουργεί θα φιλήσει τον Εσταυρωμένο και κανείς άλλος.

Κάποιες από τις τελετές, όπως ο Δρόμος του Σταυρού που παραδοσιακά γίνεται στο Κολοσσαίο παρουσία του Πάπα, ενδέχεται να μεταφερθούν σε άλλες ημερομηνίες, όπως για παράδειγμα στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Πιθανόν να αναβληθεί και η τελετή του αγιασμού του ελαίου που χρησιμοποιείται στις βαπτίσεις.

Από την έναρξη της επιδημίας στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους 67 ιερείς, σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιεύει σήμερα η καθολική εφημερίδα Avvenire. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μεγάλης ηλικίας. “Οι ιερείς ασθενούν και πεθαίνουν όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι, ίσως και περισσότερο από τους υπόλοιπους, αν και είναι πολύ δύσκολο επί του παρόντος να ριψοκινδυνεύσουμε μια στατιστική ανάλυψη”, σημειώνει η εφημερίδα.

Πριν από δύο εβδομάδες ο πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει από τους ιερείς “να βρουν το θάρρος να βγουν έξω” και να επισκεφθούν τους ασθενείς, την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση καλούσε τους Ιταλούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με τα θύματα του νέου κορονοϊού.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, ένα πρόσωπο που διαμένει στην κατοικία του πάπα Φραγκίσκου έχει βρεθεί θετικό στον ιό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ιταλίας. Το Βατικανό δεν σχολίασε αυτήν την πληροφορία.

Ο 83χρονος ποντίφικας έχει ακυρώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του. Στην κατοικία του, τον ξενώνα Σάντα Μάρτα, ζουν συνολικά περίπου 75 άνθρωποι, σύμφωνα με μια πηγή του Βατικανού.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist