Με απόλυτο σεβασμό στο νεκρό έγινε η ταφή του 42χρονου Γερμανού Καθηγητή στο νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου του πρώτου νεκρού από κορωνοϊό στην Κρήτη, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

«Η ταφή του 42χρονου επιστήμονα από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης ολοκληρώθηκε με απόλυτο σεβασμό στο νεκρό και με όλες τις προβλεπόμενες βάσει πρωτοκόλλου διαδικασίες σε απόλυτη συνεννόηση με τους ιατροδικαστές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Από την πρώτη στιγμή με την πρόξενο της Γερμανίας είχαμε επικοινωνία όπως και με τους γονείς και τη σύντροφό του. Ακολουθήθηκε αυτό ακριβώς το οποίο θα ήθελε και εκείνος. Εκπροσωπήθηκε στην ταφή και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ διαβάστηκε από συνάδελφό του επιστολή από τους γονείς και τη σύντροφο του» πρόσθεσε η κ. Μπορμπουδάκη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ   DR. ANDREASHILBOLL

Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον φίλο και συνάδελφο Δρ. AndreasHilboll, που έχασε τη μάχη με τη ζωή, θύμα του φονικού κορωνοϊού, τη στιγμή που υπηρετούσε το Πανεπιστήμιό μας.

Ο Ανδρέας, μαθηματικός με ειδίκευση στην ανάκτηση και επεξεργασία δορυφορικών παρατηρήσεων του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, μόνιμο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό  του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με το οποίο μας συνδέει μακρόχρονη επιστημονική συνεργασία, είχε επισκεφθεί το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS για ακαδημαϊκούς, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιστημονικά σεμινάρια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές  και να έχει επιστημονική συνεργασία με τα μέλη της ερευνητικής ομάδας αριθμητικών προσομοιώσεων ατμοσφαιρικής χημείας και κλίματος.

Ο Ανδρέας διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις τόσο με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και με όλους τους ερευνητές της διεθνούς κοινότητας με τους οποίους συνεργάστηκε στη διάρκεια της επιστημονικής του σταδιοδρομίας. Οι άριστες επιστημονικές γνώσεις του, η παιδαγωγική του ικανότητα και κυρίως η ευγένεια και η καλοσύνη του, ήταν λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά του πολυτάλαντου αυτού επιστήμονα και του θαυμάσιου ανθρώπου.

Οι φοιτητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια του παραμένουν όλοι καλά στην υγεία τους, ταυτόχρονα όμως είναι βαθιά συγκλονισμένοι για τον πρόωρο χαμό του δασκάλου τους.

Για όλους εμάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και για ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα ο χαμός του Ανδρέα αποτελεί μια τεράστια απώλεια. Σε πρώτη ευκαιρία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του. Συλλυπούμαστε θερμά τους οικείους και τους φίλους του.

Ο Ανδρέας θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας.