Στο νομό Λασιθίου καταγράφεται επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Πρόκειται για το δεύτερο στο νομό και αφορά νεαρή γυναίκα.

Η γυναίκα είναι υγειονομικός, ειδικευόμενη γιατρός στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και έχοντας διαγνώσει τα συμπτώματα γρίπης βρίσκεται αρκετές μέρες στο σπίτι της στον Άγιο Νικόλαο. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται ήπια. Για το κρούσμα έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η κατάσταση χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την ιδιότητά της ως γιατρού, δεδομένου ότι είναι πολλές μέρες στο σπίτι”.

Θυμίζουμε ότι χθες ανακοινώθηκε ότι ήταν θετικό σε κορονοϊό το δείγμα που έδωσε 58χρονος ιερέας στο Ρέθυμνο. Ο ιερέας που ανήκει στο δυναμικό της Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου  και Σφακιών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Μ.Α.

Στην Ελλάδα

Έξι επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156.

Όπως είπε τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.