Οι επαφές που είχε με άτομα που ταξίδεψαν από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από τη Βρετανία, ήταν η αφορμή που θορύβησε τον 66χρονο για να κάνει το τεστ για κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που διαγνώστηκε στον νομό Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα και αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα ο ίδιος μη νιώθοντας καλά τις τελευταίες ημέρες, έκανε το τέστ και σήμερα βγήκε θετικό το αποτέλεσμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 66χρονος είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον ΕΟΔΥ, έχει καλή κλινική εικόνα με χαμηλό πυρετό και θα παραμείνει σε χώρο στην περιοχή της επαρχίας Κισσάμου, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν είναι μόνιμος κάτοικος ή επισκέπτης. Αν κριθεί απαραίτητο, το νοσοκομείο Χανίων είναι σε αναμονή να τον νοσηλεύσει. Παράλληλα γίνονται όλες οι διαδικασίες για να εντοπιστούν άνθρωποι με τους οποίους ενδεχομένως να έχει έρθει σε επαφή.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται καθημερινά τα τεστ στο Νοσοκομείο Χανίων, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν καθημερινά από το Ηράκλειο, πρωί κι απόγευμα.

Αυτό που επισημαίνεται πάντως από όλες τις πλευρές είναι ο επαγγελματισμός με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση το ιατρικό προσωπικό με το οποίο ήρθε σε επαφή ο 66χρονος, καθώς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα.