Στην αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Απαντώντας στην ερώτηση υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί η Κυβέρνηση να αποφασίσει ένα νέο γύρο περιορισμού των μετακινήσεων και για πόση ώρα θα επιτρέπεται η μετακίνηση και πώς μπορεί να μπει πλαφόν στο sms ο κ. Πέτσας ανέφερε:

Η αυστηροποίηση πρέπει να τηρεί την ισορροπία που έχουμε βάλει ως προϋπόθεση. Ποια είναι η ισορροπία; Ότι δεν πρέπει, αυτοί οι οποίοι είναι συνεπείς -και είναι η συντριπτική πλειοψηφία- να νιώσουν μια αυστηροποίηση στα ήδη αυστηρά και δύσκολα μέτρα, επειδή κάποιοι λίγοι πονηροί εκμεταλλεύονται το σύστημα.

Γι΄ αυτό οι περιορισμοί, που ενδεχομένως θα τεθούν, θα αφορούν είτε τον χρόνο, είτε τον αριθμό των μετακινήσεων σε ένα πλαίσιο που οι συνεπείς δεν θα νιώθουν ότι είναι κορόιδα. Αυτό να το αναμένετε τις επόμενες ημέρες, εφόσον χρειαστεί.

Εξετάζουμε, κυρίως, τις τεχνολογικές εφαρμογές, μέσω του 13033, ώστε να αποφύγουμε και την άσκοπη γραφειοκρατία ή την καταστρατήγηση, που θα μπορούσε να υπάρχει με τον έγχαρτο τρόπο μετακίνησης.

Αλλά είναι θέμα των επόμενων ημερών.