ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΟι Σητειακοί τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα, απαγορεύεται η προσέλευση στους ναούς τη...

Οι Σητειακοί τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα, απαγορεύεται η προσέλευση στους ναούς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Από

Ημερομηνία

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής της Πολιτικής Προστασίας για τον κορονοιό η οποία έχει συγκροτηθεί και «συνεδριάζει» κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, σε εβδομαδιαία βάση, με συντονιστή το Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη.

Ομαλά εξακολουθεί να εξελίσσεται η κατάσταση στην περιοχή του Δήμου Σητείας όπως αναφέρθηκε από τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, τους εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, του ΔΟΚΑΣ, των Σαμαρειτών του ΕΕΣ Τοπικού Τμήματος Σητείας και της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας.

Ο κόσμος στην περιοχή εξακολουθεί στη συντριπτική του πλειοψηφία να τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα, ωστόσο οι έλεγχοι από την πλευρά της Αστυνομίας όπως επισημάνθηκε είναι διαρκείς και εντεινόμενοι σε όλη την έκταση του Δήμου.

Προβληματισμός εκφράστηκε παράλληλα από όλους τους συμμετέχοντες για τις επόμενες κρίσιμες ημέρες ενόψει του Πάσχα. Όπως επισημάνθηκε, φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά και απαιτείται μέγιστη προσοχή από όλους και κατανόηση. Επίσης προσευχή από καρδιάς. Απαγορεύεται στους ιερούς ναούς όπως αναφέρθηκε, η προσέλευση των πιστών αφού βάση της νέας ΚΥΑ οι ακολουθίες θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών υποχρεωτικά. Ήδη έχει υπάρξει σχετική επικοινωνία κι ενημέρωση προς όλους ους εφημέριους της περιοχής.

Επίσης έγινε συζήτηση για την όποια άφιξη υπάρχει ήδη ή θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, ανθρώπων που έχουν επιστρέψει ή θα επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους από άλλες περιοχές της χώρας και κυρίως από την Αθήνα, στην Σητεία και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα και κυρίως η παραμονή για 14 ημέρες στο σπίτι τους όπως προβλέπεται.

– Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

 

Πρόσφατα άρθρα