Άδειες καρέκλες περιμετρικά της κεντρικής πλατείας τοποθέτησαν χθες το απόγευμα οι καταστηματάρχες Εστίασης-Διασκέδασης του Αγίου Νικολάου – σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 συλλόγων εστίασης από όλη την Ελλάδα, ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των επαγγελματιών εστίασης και τουρισμού «Empty Chairs».

Οι άδειες καρέκλες συμβόλιζαν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου της εστίασης αλλά και για την επόμενη μέρα όλων των κλάδων. Υπήρχε μάλιστα και ένα τραπέζι ξεχωριστό, με τις καρέκλες του να συμβολίζουν (υπήρχε και η ανάλογη επιγραφή) τα κόμματα της ελληνικής Βουλής.

Όπως είπε σχετικά στο περιθώριο της δράσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης-Διασκέδασης Αγίου Νικολάου Κωστής Ζαχαριάς με το κόνσεπτ αυτό «θέλαμε να δείξουμε ότι το μόνο τραπέζι που έχει μαχαιροπίρουνα και είναι όλα έτοιμα για να χρησιμοποιηθεί, είναι αυτό των κομμάτων, όλες οι άδειες καρέκλες είναι όλοι αυτοί που θα πληγούν από τα μέτρα της κυβέρνησης».

Όπως τόνισε “εάν η κυβέρνηση δεν μας δώσει μέτρα στήριξης, πρόβλημα δεν θα έχει μόνο η εστίαση αλλά μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων και επαγγελμάτων”.

Το παρών έδωσαν καταστηματάρχες εστίασης-διασκέδασης της πόλεως, ενώ παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός που συνομίλησε μαζί τους.

Δείτε και ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Ζαχαριά και του Δημάρχου κ. Ζερβού στο παρακάτω βίντεο: