Αυξήθηκε το ενδιαφέρον για πωλήσεις ποδήλατων τους τελευταίους δυο μήνες της καραντίνας στον Άγιο Νικόλαο και έχουν ενδιαφέρον οι απαντήσεις εμπόρων του κλάδου:

  •  Η απάντηση του Μανώλη Σκυβάλου (Moto SkyBalos) ήταν ότι «έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις ποδηλάτων σε όλη την Ευρώπη. Στον Άγιο Νικόλαο πουλήθηκαν περισσότερα και έχουν επισκευαστεί αρκετά ποδήλατα τα οποία ήταν κάπου παρατημένα και τώρα, λόγω του κορωνοϊού, ενδιαφέρθηκαν να τα χρησιμοποιήσουν ξανά.

Ελπίζω αυτό το ενδιαφέρον που έδειξαν τους τελευταίους δυο μήνες να συνεχιστεί και μετά την άρση των μέτρων. Ελπίζω ακόμα ότι θα βελτιωθούν οι υποδομές της πόλης για τους ποδηλάτες, κυρίως όσον αφορά την ασφάλεια και τον αλληλοσεβασμό.

Τώρα πια η χρήση ποδηλάτου, ακόμα και στον Άγιο Νικόλαο, είναι εύκολη καθώς τα ποδήλατα είναι εξελιγμένα. Είναι πολύ ελαφριά, με πολλές ταχύτητες και γρανάζια».

  • Η απάντηση του Κώστα Ορφανάκη (Moto Orfanakis) ήταν ότι «υπάρχει πράγματι μια αύξηση και αυτή αφορά κυρίως το ενδιαφέρον που δείχνουν οι πρώτη φορά ποδηλάτες, να ενημερωθούν και να αγοράσουν. Επίσης μας φέρνουν αρκετά παλιά ποδήλατα για να τα επισκευάσουμε.

Ελπίζουμε αυτό το ενδιαφέρον να συνεχιστεί, όχι μόνο για την αγορά αλλά και για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον τρόπο της ζωής μας. Αν προωθήσουμε περισσότερο τον ποδηλατικό τουρισμό, θα αυξηθούν και οι πωλήσεις μας».

Ο κ. Ορφανάκης θεωρεί ότι «πρέπει στην περιοχή μας να φτιαχτούν τρεις σωστοί ποδηλατόδρομοι, ένας από το Καλό Χωριό στον Άγιο Νικόλαο, ένας στη Νεάπολη και ένας στην Ελούντα. Ένα μέτρο είναι αρκετό. Από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι το Καλό Χωριό, από τον παλιό δρόμο, μπορεί εύκολα να γίνει.

Επίσης ο κύκλος της πόλης από τους περιφερειακούς δρόμους του Αγίου Νικολάου, είναι εξαιρετικοί για ποδηλασία».

  • Η απάντηση του Μανώλη Αποστολάκη (Moto Babis) ήταν ότι «αυτό πράγματι ισχύει, αλλά τα περισσότερα ποδήλατα που βγήκαν στους δρόμους ήταν τα ήδη αγορασμένα και βρισκόταν σε αδράνεια στα γκαράζ και στις πυλωτές και τώρα ενεργοποιήθηκαν».

Είναι σίγουρο ότι η άσκηση με το ποδήλατο αποφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας και η έλευση του κορωνοϊού ζωντάνεψε ξανά το ενδιαφέρον μας για ποδηλατάδα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο Άγιος Νικόλαος έχει πολλές ανηφόρες, αλλά και κατηφόρες! Μια λύση είναι και τα ηλεκτρικά ποδήλατα, που επίσης είδαμε αρκετά να κυκλοφορούν τελευταία.

Ο ποδηλατικός τουρισμός αποτελεί μια αυξανόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που δεν έχει εποχικότητα, είναι αρκετά οικονομικός και συνδέει άμεσα τον άνθρωπο με τη φύση. Χαιρόμαστε για την προώθηση που έχει πάρει, τα τελευταία χρόνια, το ποδήλατο στον Άγιο Νικόλαο και τη Νεάπολη. Γνωρίζουμε αρκετούς ποδηλάτες με εκπληκτικά όρια αντοχής σε μεγάλες και αρκετά δύσκολες διαδρομές.

Να υπενθυμίσουμε ότι ποδήλατα έχει προμηθευτεί και η ΔΑΕΑΝ (στη Μαρίνα και έξω από το Γραφείο Πληροφοριών) και μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε δωρεάν για την άθλησή μας αλλά και για να μας εξυπηρετήσουν στην διεκπεραίωση εργασιών που θέλουμε να κάνουμε μέσα στην πόλη.