Στην τελική ευθεία για ανάδειξη του πρωταθλητή στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Λασιθίου τη σεζόν 2019-2020 βρισκόμαστε πλέον, καθώς στο τέλος της εβδομάδας το Δ.Σ. της Ένωσης προχώρησε στην αποστολή στην ΕΠΟ της βαθμολογίας του πρωταθλήματος μέχρι τη στιγμή της διακοπής του λόγω κορονοϊού και όπως είχε διαμορφωθεί έπειτα και από την 21η αγωνιστική στις 8 Μαρτίου και με μια αγωνιστική να εκκρεμεί.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, στάλθηκαν οι σχετικές διευκρινίσεις για το πώς έχει διαμορφωθεί η συγκεκριμένη κατάσταση, ενημερώνοντας σχετικά για παιχνίδι περισσότερο της ΑΕ Νεάπολης (49 β. σε 20 αγώνες) έναντι των υπολοίπων δέκα ομάδων και ιδιαίτερα έναντι των άμεσα ενδιαφερόμενων Αναγέννηση (για την πρωτιά, καθώς υστερεί στην μεταξύ τους ισοβαθμία κατά τη διακοπή με 49β. αλλά σε 19 αγώνες) και Νίκη Σητείας (για την δεύτερη θέση και την άνοδο, καθώς είναι πίσω της με 46 β. σε 19 αγώνες), καθώς στην αγωνιστική που απέμενε είχε προγραμματιστεί το ρεπό της.

Επίσης, κοινοποιήθηκαν και έγγραφα-αιτήματα των τριών αυτών σωματείων, όπου πιο συγκεκριμένα η ΑΕΝ σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής να της επιβάλει την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, ενώ αυτά των σωματείων Ιεράπετρας και Σητείας, για τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος τους, έχοντας το παιχνίδι λιγότερο έναντι της άμεσης ανταγωνίστρια τους.

Η ΕΠΣΛ έκανε λοιπόν το καθήκον της ως όφειλε ενημερώνοντας την Ομοσπονδία, η οποία είναι η αρμόδια και καλείται να δώσει λύση σύμφωνα με τα σωστά κριτήρια, σε μια τέτοια ιδιάζουσα περίπτωση και αναμένεται η απόφαση.