Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΚαι τα τρία ξενοδοχεία θέλει να ανοίξει ο όμιλος bluegr στον Άγιο...

Και τα τρία ξενοδοχεία θέλει να ανοίξει ο όμιλος bluegr στον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Το δεδομένο ότι «έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο και αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και υπομονή», το οποίο επισημαίνει σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, αποτελεί κοινή διαπίστωση στον χώρο των ανθρώπων του τουρισμού και ειδικά στον τομέα της διαμονής και των ξενοδοχείων.

Ο μαραθώνιος αυτός θα καθορίσει εν πολλοίς και τη στάση που θα τηρήσουν όλοι οι ξενοδοχειακοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Kοινή πεποίθηση των περισσότερων είναι πως θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν κι αυτό είναι ένα μήνυμα αρκετά αισιόδοξο. Ωστόσο, είναι προφανές πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις καθημερινές εξελίξεις, τα νούμερα των τουριστών που μπορούν να φέρουν τα τουριστικά γραφεία, αλλά και τα προγράμματα των αεροπορικών συνδέσεων, αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις δυνατότητες εφαρμογής τους, που αναμένουμε σήμερα Τρίτη από την Ελληνική κυβέρνηση.

Ο Διευθυντής του Minos Beach Στράτος Πατσάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Μιχάλη Ατσαλάκη, σημειώνει πως ο όμιλος θέλει ν’ ανοίξει και τα τρία ξενοδοχεία, δεδομένου ότι προσφέρουν διαφορετικό προϊόν και στοχεύουν σε διαφορετικό κοινό.

Μια παράμετρος που θα καθορίσει σε τοπικό επίπεδο την θετική πορεία της σεζόν είναι οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες που διατηρούν σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης με τον τόπο. Για παράδειγμα το Minos Beach που διαθέτει τέτοιο πελατολόγιο, καταγράφει μια εξαιρετική συνεργασία μαζί τους, διότι με περισσή εμπιστοσύνη οι δυο πλευρές συνεργάζονται αρμονικά στις αλλαγές προγραμμάτων των διακοπών. Ένα στοιχείο που είναι κρίσιμο αυτή την περίοδο, διότι οι νέοι πελάτες σε όλα τα ξενοδοχεία συνηθίζουν να ζητούν επιστροφή χρημάτων και να κάνουν ακυρώσεις.

Το κρίσιμο ζήτημα βέβαια είναι πώς πορευόμαστε σε μια τουριστική σεζόν όπου οι προκρατήσεις έδειχναν πως η φετινή χρονιά «μπορεί και να ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών», όπως επισημαίνει ο κ. Πατσάκης, αλλά τελικά μοιάζει να έχουν «κολλήσει» όλα, μαζί με το χρόνο που σταμάτησε λίγο πριν από τα μέτρα απαγόρευσης του κορονοϊού.

 

Πρόσφατα άρθρα