Σε συνάντηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Σητείας διευθετήθηκε το ζήτημα που αφορούσε την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Αντωνιδάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας Άρης Αλάτσαρης, ο Γ.Γ. του Δήμου Μανώλης Μακρονικολάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μανόλης Αγγελάκης και το μέλος του Συλλόγου Κώστας Κατσαμποξάκης.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε κλίμα σύμπνοιας και αναμένεται από τις 25 του μήνα να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα στην συντριπτική τους πλειοψηφία και δη του παραλιακού μετώπου τα οποία προετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχθούν και πάλι τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό παραχωρείται χώρος για την τοποθέτηση μίας σειράς τραπεζοκαθισμάτων σε πεζόδρομο (μπροστά από τις προσόψεις των μαγαζιών) και μία προς τη θάλασσα (μπροστά από τις προσόψεις των πλατειών τους) κάτι που αφορά την πλειοψηφία των καταστημάτων ενώ αντίστοιχα αποφάσεις για επιπλέον χώρο ελήφθησαν και στις υπόλοιπες περιπτώσεις ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες τους.

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και διευθετηθεί το θέμα όσον αφορά τα καταστήματα στην πάνω πόλη – όπου εκεί τα δεδομένα είναι διαφορετικά -αλλά και των τοπικών κοινοτήτων,  αφού  προχωρήσει η  προβλεπόμενη διαδικασία.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ