Την πρόσληψη των 35 από το σύνολο των 60 ατόμων που είχε εγκρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Ακολουθώντας την πάγια τακτική του, ο Δήμος προβαίνει σε πρόσληψη μερίδας μόνο των εργαζομένων αυτών, για να ενισχύσει τον τομέα καθαριότητας για ένα 8μηνο, μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η τουριστική περίοδος – όπως τελικά διαμορφωθεί αυτή, φέτος, υπό τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν. Κρατώντας ως εφεδρεία τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να μπορέσει να καλύψει τη χειμερινή περίοδο και την άνοιξη που περιλαμβάνει την προετοιμασία του Πάσχα και το ξεκίνημα της επόμενης τουριστικής περιόδου.

«Επειδή ο τομέας Καθαριότητας έχει σχέση με τη δημόσια υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος και την εικόνα που απηχεί στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουμε ως τόπος, ο Δήμος θα έπρεπε να προχωρήσει στην πρόσληψη και των 60 εργαζομένων, άμεσα και όχι τμηματικά». Αυτό δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Κοκκίνης, τονίζοντας τη σημασία που έχει, υπό την παρούσα συγκυρία μάλιστα, να δώσει βάρος ο Δήμος στον πολύ ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και δημόσιας υγιεινής.

«Επιχειρούμε να βγούμε από δύσκολη φάση,  και επιδιώκουμε να προβληθεί η περιοχή μας, με γενική την παραδοχή ότι η δημόσια υγιεινή αποτελεί πρωταρχική μέριμνα και ανάγκη. Εξ άλλου η καθαριότητα, αντικατοπτρίζει και ένα επίπεδο πολιτισμού, γενικότερα», είπε ο κ. Κοκκίνης.

Δήλωσε ότι συναίνεσε στην τμηματική πρόσληψη, αλλά τόνισε ότι πεποίθησή του είναι ότι θα έπρεπε να γίνει άμεση και συνολική πρόσληψη όλων, γιατί  το ζητούμενο για όλους μας είναι να είναι η πόλη και ο Δήμος γενικότερα, καθαρός.

Μίλησε επίσης για πιο έγκαιρο προγραμματισμό και πίεση προς το Υπουργείο Εσωτερικών να εγκρίνει ταχύτερα τις προσλήψεις αυτές.

«Δεν επαρκούν»

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Φιλιππάκης, δήλωσε με αφορμή το ίδιο θέμα: «Εμείς πάντα επισημαίνουμε ότι οι προσλήψεις που γίνονται σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν είναι ελάχιστες. Εννοείται ότι ψηφίζουμε όλες τις προσλήψεις που βγαίνουν. Δε σταματάμε να διεκδικούμε, όμως, ακόμα περισσότερες, στην βάση των πραγματικών λαϊκών αναγκών. Ενώ ο κοσμάκης πληρώνει τα συνεχόμενα αυξανόμενα τέλη, οι προσφερόμενες υπηρεσίες υποβαθμίζονται συστηματικά. Και όλο αυτό γίνεται, στα πλαίσια ενός καλοστημένου σχεδίου της αστικής τάξης και των υποτακτικών τους, που σέρνει την καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες στην ιδιωτικοποίηση».