Συναντίληψη για την ανάγκη να πραγματοποιηθεί ευρεία και αποκλειστική συζήτηση για τα θέματα Τουρισμού και την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου διαφοροποιώντας πιθανόν και το σχεδιασμό που έχει κάνει για την τουριστική προβολή, προσαρμόζοντάς την στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πλέον ενόψει μιας πρωτόγνωρα απρόβλεπτης τουριστικής περιόδου, επικράτησε κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου.

Εκεί που διαφώνησαν, όπως αναφέρεται σε  ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Κοκκίνη ήταν ο πιθανός χρόνος αυτής της συνεδρίασης. Ο κ. Κοκκίνης επέμεινε ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν – μέσα στο επόμενο 15ήμερο ή 20ήμερο, ενώ ο δήμαρχος υποστήριξε ότι είναι σκόπιμο να κληθούν να παραστούν τα στελέχη της «Marketing Greece» (εταιρεία προώθησης τουριστικού προϊόντος του ΣΕΤΕ) για να ενημερώσουν καταθέτοντας συνολικά τις προτάσεις τους για την προώθηση και προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Τη συνάντηση αυτή τοποθέτησε περί τα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου, όταν θα έχει «ηρεμήσει το όλο σύστημα» και θα είναι έτοιμο το έντυπο και ψηφιακό υλικό, που παράγεται.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι υλοποιείται και είναι σε εξέλιξη η παραγωγή υλικού τουριστικής προβολής (χάρτες διαφόρων τουριστικών περιοχών του Δήμου, οδικός χάρτης πόλεως Αγίου Νικολάου, καθώς και μονόλεπτων προωθητικών, θεματικών βίντεο που αναφέρονται στην περιοχή μας). Τα βίντεο αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα αξιοποιηθούν για προώθηση κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα με μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό. Οι δράσεις αυτές έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΤ και δεν προτείνονται νέες, γιατί θα έπρεπε να είχαν εγκριθεί από τον ΕΟΤ, καθώς και οι αντίστοιχες δαπάνες τους.

 

Εσωτερικό τουρισμό

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας υποστήριξε ότι βγαίνοντας σταδιακά από την κρίση και υπό τις συνθήκες που φαίνεται να διαμορφώνονται με την πτώση των αφίξεων από το εξωτερικό, ο Δήμος θα πρέπει να επικεντρώσει την προβολή του στο εσωτερικό για να προσελκύσει Ελληνες επισκέπτες. Πρέπει να προβληθούν η πόλη και ο δήμος συνολικά, αλλά και μια σειρά δραστηριοτήτων που θα συμφωνηθούν με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους συλλόγους των επαγγελματιών και των ξενοδόχων, για την καλύτερη δυνατή προβολή, για να επιτευχθεί και η μέγιστη ανταποδοτικότητα. Και επέμεινε ότι τα θέματα Τουρισμού θα πρέπει να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα πρέπει να θέσει και τις κατευθύνσεις και τους στόχους τους οποίους θα παραλάβουν οι «ειδικοί» και όχι το αντίστροφο, δηλαδή να κληθούν κάποιοι σύμβουλοι να ενημερώσουν για τους στόχους αυτούς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Ζερβός διαφώνησε, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε ειδικοί του Τουρισμού»… Εξήγησε ότι υπό τις επικρατούσες συνθήκες είναι άγνωστο αν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης των στελεχών της «Μarketing Greece» τόσο σύντομα. Δέχτηκε ότι όπως διαφοροποιείται η γνωστή ως σήμερα πραγματικότητα στον χώρο του τουρισμού και για την περιοχή, πρέπει να αλλάξουν προσωρινά ορισμένα πράγματα. Ζήτησε χρόνο για να στοιχειοθετήσει η δημοτική αρχή μια σειρά πραγμάτων που αφορούν το όλο «πακέτο» για να μπορέσει ο Δήμος να βοηθήσει επί της ουσίας τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που άμεσα ή έμμεσα επενδύουν πολλά στην τουριστική περίοδο.