Πεζοπορία στο Καθαρό

Από

Ημερομηνία

Την Κυριακή 7 Ιουνίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου συνεχίζει τις πεζοπορίες του τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε με αφετηρία τη θέση Σγουρός Πρίνος στο οροπέδιο του Καθαρού. Θα διασχίσουμε τον οικισμό Μαύρες και θα συνεχίσουμε ως τη θέση ‘Λάκκος τσ’ ώχρας’. Κατόπιν θα περάσουμε από την πηγή Τρύπα και θ’ ακολουθήσουμε το μονοπάτι που οδηγεί στην κορφή του Λάζαρου ως τη θέση Λιβάδι. Μετά θα κινηθούμε ανατολικά στην διπλανή κορυφή, για ν’ απολαύσουμε την πανοραμική θέα στο οροπέδιο του Καθαρού. Η επιστροφή στην αφετηρία θα γίνει από διαφορετικό παλιό πέρασμα. Η πεζοπορία θα είναι κυκλική.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα. Όποιος δεν διαθέτει δικό του όχημα θα καταβάλει αντίτιμο 5€ στον οδηγό. (επιβίβαση όχι πάνω από 3 άτομα συνολικά σε κάθε αυτ/το)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1+
ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας (6944782507)
Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου
https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Πρόσφατα άρθρα