Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Λασιθίου “Τάλως” διοργάνωσε συλλαλητήριο το απόγευμα της 11ης Ιουνίου στο χώρο μπροστά από τη Μαρίνα Αγίου Νικολάου.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Ο Γιώργος Μπανάκος, μέλος του Δ.Σ. μας έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
“Βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το πανελλαδικό συλλαλητήριο, παρέα με εργαζόμενους από άλλους κλάδους, για να διεκδικήσουμε την επαναπρόσληψη όλων στα ξενοδοχεία που είναι κλειστά αυτήν τη στιγμή.

Να τηρηθούν όλες οι κλαδικές συμβάσεις, η εργοδοσία και το κράτος να καλύψουν το εισόδημα των ανέργων συναδέλφων μας. Να καταργηθούν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που τσακίζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, το ωράριο και την ασφάλιση. Διεκδικούμε επίσης επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, καθώς και αναστολή πληρωμών σε ρεύμα και νερό για όλους όσους αυτή τη στιγμή πλήττονται από τα αποτελέσματα της πανδημίας.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των συναδέλφων μας στα ξενοδοχεία.
Επίσης τα Νοσοκομεία της Κρήτης, τώρα που θα έλθουν τουρίστες, να λειτουργήσουν με μόνιμο προσωπικό και νέες προσλήψεις, αλλά και όλο το υλικοτεχνικό υλικό για να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο και έτσι να διασφαλιστεί η υγεία του λαού”.

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι:

  • Γιάννα Χρυσουλάκη από την Αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών
  • Ελένη Αυδή από την επιτροπή αγώνα ιδιωτικών υπαλλήλων
  • Γιώργος Πάγκαλος από το σωματείο συνταξιούχων Ν. Λασιθίου
  • Κεντρικός ομιλητής ο Νίκος Παπουτσάκης ήταν ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου TUI BLUE ELOUNDA BREEZE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.