Το φετινό παράξενο καλοκαίρι οι παραλίες μας δεν έχουν τουρίστες αλλά έχουν… τσούχτρες! Πρόκειται για τσούχτρες που ανήκουν στην οικογένεια των «pelagia noctiluca». Οι συγκεκριμένες τσούχτρες δεν είναι άγνωστες στη Μεσόγειο αλλά είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στην Κρήτη. Οι επιστήμονες παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο αφού το τσίμπημά τους είναι ιδιαίτερα οδυνηρό.

Ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών Επαμεινώνδας Χρήστου ενημέρωσε ότι «η ιδιαιτερότητα που έχουν είναι ότι πέρα από τα πλοκάμια έχουν και κάτι νημάτια που φτάνουν στα δύο μέτρα και δεν φαίνονται, κάτι το οποίο σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να περάσει από κοντά και να τον τσιμπήσει».

Θύμα τσούχτρας και η φίλη Tessa που μας δήλωσε ότι «την Κυριακή στο Αμμούδι έζησα τα χειρότερα τσιμπήματα που έχω ποτέ δεχθεί. Ήταν ένας άγνωστος σε μένα τύπος τσούχτρας και το χειρότερο ήταν αόρατος! Χρησιμοποίησα ειδικές κρέμες και νοιώθω καλύτερα. Το τσούξιμο έφυγε και τα σημάδια με τον καιρό».

Καλού κακού ας κρατάμε μαζί μας ξύδι ή σόδα ή τις ειδικές κρέμες και ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα μας αποχαιρετήσουν.

Πολλά κακά μας έχουν βρει φέτος!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ