Κατεβάζουν ρολά την Πέμπτη οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης δήμου Αγίου Νικολάου μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Σύλλογος Εστίασης και διασκέδασης Αγίου Νικολάου .

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις θα κλείσουν την Πέμπτη 2 Ιουλίου από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουλίου.

Τα αιτήματα του συλλόγου είναι τα εξης:

1. Μείωση σε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές

2. Μείωση ενοικίων μέχρι τον Απρίλιο του 2021

3. Μηδενικα τέλη κοινόχρηστων χώρων

4. Ενιαίο ΦΠΑ στο 6% εως τον Απρίλιο του 2021

5. Επαναπροσδιορισμος του μέτρου 2τμ ανά άτομο

6. Εύκολη πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις του τραπεζικού συστήματος.

“Η καθημερινή ανασφάλεια στον τομέα μας, σε συνδυασμό με τα δυσβάσταχτα μέτρα και την τεράστια ζημιά που έχουμε υποστεί τους τελευταίους μήνες, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο να καταστήσουμε τις επιχειρήσεις μας βιώσιμες. Ειδικά σε μια περίοδο που πρέπει όλοι να δείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα για να υποδεχτούμε όλους όσους ετοιμάζονται να επισκεφτούν την περιοχή και τις επιχειρησεις μας, προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε απόλυτα τυπικοί και σωστοί στις υγειονομικές διατάξεις.Δυστυχώς οδηγούμαστε μαθηματικά σε “σκοτεινά” μονοπάτια” αναφέρει ο Σύλλογος.

 

Συμπαραστάτης ο Εμπορικός Σύλλογος

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Πάγκαλος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος είναι συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Εστίασης & Διασκέδασης Αγίου Νικολάου και ότι θα είναι παρών στην συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη για να δηλώσει με εμφατικό τρόπο την στήριξή του σε όλους τους επαγγελματίες αυτής της πόλης που δοκιμάζονται με πρωτοφανή τρόπο από τις επιπτώσεις του κορονοϊού καθώς η δραματική μείωση του τουρισμού, ένα προϊόν που κάποτε ήταν ευλογία αλλά δυστυχώς μονοκαλλιέργεια για τον τόπο, τώρα αποδείχθηκε κατάρα.