“Μεγάλη τιμή αποτελεί για τον κατ’ εξοχήν τουριστικό Δήμο Αγίου Νικολάου να υποδέχεται για πρώτη φορά τον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού, γιατί αποτελεί δείγμα ότι η κυβέρνηση μας λογαριάζει, αφού δεν έχει έλθει ξανά υπουργός Τουρισμού στο παρελθόν!”

Με τα λόγια αυτά υποδέχθηκε το πρωί, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Δημαρχείο, όπου τον ενημέρωσε για τα πιο σημαντικά ανοιχτά θέματα. για τα οποία ζήτησε τη στήριξη και απόφαση του υπουργού προκειμένου να προχωρήσουν και να επιλυθούν.

Πρώτο θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο που ζει από τον τουρισμό, είναι το πως θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος ήρεμα και με ασφάλεια, με σταθερά βήματα ώστε να σταλεί το μήνυμα στη διεθνή τουριστική αγορά ότι ο επισκέπτης μπορεί να έλθει στην Ελλάδα και να περάσει τις διακοπές του με ασφάλεια, χωρίς άγχος για το τι μπορεί να του συμβεί, τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού, και συμφώνησε και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Ένα από τα πρώτα θέματα που τέθηκαν υπόψιν του υπουργού, τόσο από το δήμαρχο όσο και από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου κ. Νίκο Κοκκίνη είναι το αίτημα για ανωτατοποίηση της ΑΣΤΕΚ, κάτι που δικαιούται ο Άγιος Νικόλαος, ως «μήτρα» της υψηλής ποιότητας τουρισμού που φιλοξενεί και το ξεχωριστής ποιότητας τουριστικό προϊόν που παράγει και έχει ανάγκη από εκπαιδευμένα στελέχη όχι μόνο για να στελεχώσουν τα ξενοδοχεία της χώρας μας αλλά και για να χαράζουν και υλοποιούν σε τεχνοκρατικό επίπεδο πολιτική στον Τουρισμό σε συνεργασία με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Απαντώντας σε σχετική με την προοπτική ανωτατοποίησης της ΑΣΤΕΚ, ο κ. Θεοχάρης απάντησε: «Αυτή είναι και η δική μας θέση και θέλουμε να το συζητήσουμε και με το Υπουργείο Παιδείας και όταν καταλήξουμε συνολικά, θα γίνει. Συνολική απόφαση δεν υπάρχει, υπάρχει όμως η θέση του Υπουργείου Τουρισμού», είπε ο υπουργός.

Στη συνάντηση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Κοκκίνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Καλογεράκης, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δ. Λιμενικού Ταμείου Ι. Μελισσουργάκης, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μ. Φαρσάρης, ο σύμβουλος επί θεμάτων κρουαζιέρας Ι. Μπράς κ.α.

  • Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού και του Δημάρχου Αγίου Νικολάου μετά το τέλος της σύσκεψης:

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Παρασκευής.