Με εργαζομένους στο χώρο του τουρισμού, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εκπροσώπους τοπικών φορέων, συλλόγων, σωματείων, του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας του Λασιθίου συναντήθηκε και συνομίλησε το πρωί της Πέμπτης στο Επιμελητήριο Λασιθίου ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Τον υπουργό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ο οποίος συνεχάρη τον υπουργό και γενικά την κυβέρνηση για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας ως προς το υγειονομικό σκέλος, γεγονός που ενισχύει τη θέση της χώρας στο επόμενο βήμα που είναι το άνοιγμα και η εξέλιξη της τουριστικής περιόδου.

Ευχήθηκε η τουριστική περίοδος να εξελιχθεί με τρόπο που να περιορίσει την περαιτέρω μεγάλη απώλεια τζίρου των επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας. Το πλεονέκτημα αυτό της περιοχής, ξαφνικά, με την εξέλιξη των πραγμάτων μετατράπηκε σε μειονέκτημα, λόγω της «μονοκαλλιέργειας» με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις πλέον να αντιμετωπίζουν σοβαρά πρόβλημα επιβίωσης.

Οι επιταγές της περιόδου της καραντίνας μεταφέρθηκαν για πληρωμή το τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, μαζί με τις επιταγές των μηνών αυτών… Ολο αυτό διαμορφώνει εκρηκτικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας ως μείζον και επιτακτικό το πρόβλημα της ρευστότητας των επιχειρήσεων, με το τραπεζικό σύστημα να μην ανταποκρίνεται και τα χρήματα να διοχετεύονται σε επιχειρήσεις που δεν τα χρειάζονταν πραγματικά, είπε ο κ. Χαριτάκης, ζητώντας περίοδο χάριτος 4 – 5 ετών για την εξόφληση των επιταγών.

Εξέφρασε τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου προς τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, στους οποίους στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό η τοπική κίνηση της αγοράς, αλλά το εισόδημά τους λόγω έλλειψης εργασίας, θα πληγεί σημαντικά.

Αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες και δράσεις του Επιμελητηρίου που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη στήριξη και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, μένοντας ιδιαίτερα στην ανάγκη της παρέμβασης του Υπουργείου Τουρισμού για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, που τώρα, περισσότερο, από ποτέ, είναι επιτακτική και η περιοχή μας προσφέρεται λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί την τοποθέτηση του κ. Χαριτάκη.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Βίντεο: Νίκος Σγουρός