Στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου κατέπλευσε, το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουλίου, το Πλοίο Φαρικών Αποστολών ΠΦΑ Καραβόγιαννος (Α-479), για τις ετήσιες συντηρήσεις των φάρων του κόλπου Μεραμπέλλου (Μικρονήσι, Αφορεσμένος κ.ά.). Το φάρος στο Μικρονήσι, δίπλα στους Άγιους Πάντες, ήταν εκτός λειτουργίας για αρκετούς μήνες.

Το εκτόπισμά του ΠΦΑ Καραβόγιαννος είναι 1639,7 Μ/Τα, το μήκος 63,2 μ., το πλάτος 11,60 μ. και η ταχύτητά του φτάνει τους 13 κόμβους.

Το πλοίο φέρει το όνομα του πυρπολητή Ιωάννη Θεοφιλόπουλου 1790 – 1885 (Καραβόγιαννος ή Τσάκαλος), ήρωα του 1821. Η καταγωγή του ήταν από τα Λαγκάδια της επαρχίας Γορτυνίας. Στην αρχή της επανάστασης βρέθηκε ναυτικός στα Ψαρά και ανεδείχθη ένας από τους γνωστότερους πυρπολητές, καίγοντας τουρκικά πλοία (1821/22). Πιο συγκεκριμένα ο καπετάν Γιάννης Θεοφιλόπουλος έδρασε ως πηδαλιούχος και δαδούχος στο πλευρό των Παπανικολή και Κανάρη, όταν έκαψαν το ντελίνι (πλοίο γραμμής) στην Ερεσό και τη ναυαρχίδα των Τούρκων στην Χίο, αντίστοιχα, όπως αναφέρει το hellenicnavy.gr.