Εκδήλωση με διττό  χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Σητεία. Ο λόγος για την αντιφασιστική εκδήλωση και την παρουσίαση του βιβλίου «Το άλλο άκρο στο εδώλιο: Δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;» του Κώστα  Παπαδάκη και την μουσική εκδήλωση που ακολούθησε στο δεύτερο μέρος, αφιερωμένη στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στις ΒΑΠΕ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ενωτική Κίνηση Σητείας «Το Κελλί» υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ).

Ο κ. Παπαδάκης, Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των Αιγυπτίων Ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δηλώσεις του δεν έκρυψε την χαρά του για την διοργάνωση της εκδήλωσης και για το γεγονός «ότι οι διοργανωτές μίας εκδήλωσης ενάντια στις ΒΑΠΕ και την κατασπατάληση  του περιβάλλοντος και την ανάγκη προστασίας αυτού, αντιλαμβάνονται ως φυσικό τους σύμμαχο το αντιφασιστικό κίνημα. Δείχνει ότι συνειδητοποιούν ότι εχθροί τους είναι τόσο εκείνοι που εξουσιάζουν τόσο εκείνοι οικονομικά τις τύχες μας όσο κι εκείνοι που αναλαμβάνουν την φυσική εξόντωση όσων αντιστέκονται σε αυτούς κι όσων θυματοποιούνται από αυτές. Η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της. Οι συνήγοροι κρίναμε σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε τις αγορεύσεις μας με τη μορφή βιβλίου ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο προκειμένου να ακουστούν  κι έξω από το δικαστήριο όσα ακούστηκαν μέσα σε αυτό» όπως ανέφερε, δεδομένου  και ότι  η δίκη στα πέντε χρόνια που διεξάγεται δεν είχε την δημοσιότητα που αναλογεί στην ιστορική και πολιτική της βαρύτητα.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε την εκδήλωση η οποία φιλοξενήθηκε στον χώρο της χερσαίας ζώνης  δίπλα από την κεντρική πλατεία της Σητείας.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ