Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

ΠΟΥ: «Υπάρχουν στοιχεία» για τη διασπορά του ιού μέσω του αέρα

Η επιδημία Covid-19 «επιταχύνεται» και προκάλεσε 400.000 νέα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επισημαίνοντας πως δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση.

«Αν και ο αριθμός των θανάτων μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί σε διεθνές επίπεδο, στην πραγματικότητα, ορισμένες χώρες έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μείωση του αριθμού των θανάτων, ωστόσο σε άλλες χώρες, οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται», είπε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Επιπλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχθηκε πως «προκύπτουν αποδείξεις» σχετικά με τη διασπορά μέσω του αέρα του νέου κορωνοϊού, αφότου ομάδα επιστημόνων προέτρεψε τον Οργανισμό να επικαιροποιήσει τις οδηγίες του σχετικά με τον τρόπο που εξαπλώνεται η νόσος.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στη Γενεύη, η επιστήμονας του ΠΟΥ Μπενέτα Αλεγκράντζι είπε ότι ο οργανισμός πιστεύει ότι «υπήρξε ανοικτός στα στοιχεία σχετικά με τους τρόπους της διασποράς» του νέου κορωνοϊού.

Τα κρούσματα κορωνοϊού έφθασαν τα 5,9 εκατ. στην αμερικανική ήπειρο

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική καταγράφουν το 50% των κρουσμάτων COVID-19 στην αμερικανική ήπειρο και ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων συνεχίζει να επιταχύνεται, έχοντας ήδη φθάσει τα 5,9 εκατομμύρια στην Αμερική, είπε σήμερα η περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Καρίσα Ετιέν.

«Πρόκειται για μια πανδημία συγκλονιστικών αναλογιών και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να βάζουμε όλη την ενέργειά μας για να την θέσουμε υπό έλεγχο», επισήμανε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης από την Ουάσιγκτον με τους διευθυντές της Παναμερικανικής Οργάνωσης Υγείας (PAHO).

Η PAHO ευχήθηκε στον πρόεδρο της Βραζιλίας Μπολσονάρου ταχεία ανάρρωση από τη νόσο COVID-19, με την οποία διαγνώστηκε.

«Το μήνυμα είναι ότι αυτός ο ιός είναι απρόβλεπτος και δεν σέβεται φυλές, τάξεις ή ανθρώπους σε εξουσία, παρά τα μέτρα ασφαλείας που περιβάλλουν οποιονδήποτε πρόεδρο», τόνισε ο διευθυντής της PAHO για τις λοιμώδεις ασθένειες Μάρκος Εσπινάλ.

Όσον αφορά τη Βραζιλία, το γεγονός ότι ασθένησε από τον νέο κορονοϊό ο πρόεδρος της χώρας θα πρέπει να εντείνει την ανάγκη να ενισχυθεί η εφαρμογή των οδηγιών σχετικά με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη χρήση μάσκας, με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού, σημείωσε ο ίδιος.

Πριν από δύο μήνες, οι ΗΠΑ κατέγραφαν το 75% των κρουσμάτων COVID-19 στην αμερικανική ήπειρο, υπογράμμισε η Καρίσα Ετιέν, προειδοποιώντας πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει την επιτάχυνση των κρουσμάτων σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες, το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Αμερικής και της Νότιας Αμερικής.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist