ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΘετικοί στον κορωνοϊό αλλά χωρίς συμπτώματα το ζευγάρι των Ελληνοαμερικάνων

Θετικοί στον κορωνοϊό αλλά χωρίς συμπτώματα το ζευγάρι των Ελληνοαμερικάνων

Από

Ημερομηνία

Στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο βρίσκεται το ζευγάρι των ομογενών από την Κάρπαθο, το οποίο νοσηλευόταν για δέκα μέρες στην κλινική Covid – 19 του Βενιζελείου. Ο 74χρονος Ελληνοαμερικανός και η σύζυγός του, παραμένουν θετικοί στον κορωνοϊό, ωστόσο δεν έχουν συμπτώματα και έτσι κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται πλέον νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο όπου παραμένουν μια γυναίκα από τη Ρουμανία και μια 20χρονη Γερμανίδα. Για την απόφαση να μεταφερθούν ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Άλλωστε, και οι ίδιοι, αφού αισθάνονται καλά στην υγεία τους θέλουν να φύγουν από το νοσοκομείο και να συνεχίσουν την καραντίνα τους στο ξενοδοχείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα για να πάρουν εξιτήριο, ενώ ο γιος τους, ο οποίος είναι γιατρός και ζει μόνιμα όπως και εκείνοι στην Αμερική, ήταν της άποψης ότι δεν χρειάζεται να παραμείνουν άλλο σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Άλλωστε, ο ίδιος, όλες αυτές τις ημέρες ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς του αλλά και το νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 74χρονος μεταφέρθηκε στις 30 Ιουνίου από την Κάρπαθο σε ειδική κάψουλα με στρατιωτικό ελικόπτερο στο Ηράκλειο, ενώ την επόμενη ημέρα ήρθε η σύζυγός του, η οποία έκανε το τεστ και βγήκε θετικό. Μάλιστα  η ίδια πριν ακόμα μάθει τα αποτελέσματα του τεστ μπήκε νύχτα στο νοσοκομείο και χωρίς να την αντιληφθεί κανείς πήδηξε από το παράθυρο… στον θάλαμο, όπου νοσηλευόταν ο σύζυγός της. Το πρωί εμβρόντητοι οι γιατροί τους βρήκαν μαζί. “Θέλω να είμαι μαζί του και φυσικά δεν πρόκειται να τον αφήσω” τους είπε, ενώ λίγο αργότερα ενημερώθηκε ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και εκείνη. Το ζευγάρι θα παραμείνει στο ξενοδοχείο καραντίνας τις επόμενες ημέρες, ενώ θα γίνουν νέα τεστ, τα οποία μέχρι τώρα δίνουν θετικό αποτέλεσμα.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς, cretalive.gr

Πρόσφατα άρθρα