Τις σελίδες ενός τουριστικού οδηγού που κυκλοφόρησε το 1961 κοινοποίησε ο Ανδρέας Χατζηπολάκης (FB, Παλιές φωτογραφίες του Δήμου Αγίου Νικολάου).

Στη σελίδα για τον Άγιο Νικόλαο ξεχώρισα τις δύο διαφημίσεις επιχειρήσεων, της μικρής τότε πόλης μας. Στο πάνω μέρος της σελίδας υπάρχει διαφήμιση της «Βιοτεχνίας Αγγειοπλαστικών Ειδών Μινωικής Τέχνης» του Ιωσήφ Ιερωνυμάκη, η οποία βρισκόταν στον παραλιακό δρόμο στη θέση του σημερινού ξενοδοχείου «Κοράλ».

Η άλλη διαφήμιση στο κάτω μέρος της σελίδας ήταν του Γεωργίου Μιχ. Δεσποτάκη «Οίνοι – Ποτά», με αριθμό τηλεφώνου το 20! Ήταν η εποχή που τα τηλέφωνα ήταν ελάχιστα και για να το αποκτήσεις έπρεπε να έχεις… μέσον.

Άλλη φορά θα αναφερθούμε στο πώς γινόταν οι τηλεφωνικές κλήσεις της εποχής αυτής, μήπως και καταλάβουν οι νεότερες γενιές πώς ζούσαν οι πατεράδες και οι παππούδες τους… πόσο πολύ άλλαξε η επικοινωνία τα τελευταία 50 χρόνια. Το τηλέφωνο 20 έγινε μετά 220 > 22020 > 0841.22020 > 2841.22020 > 28410.22020!

Άλλο σημαντικό στοιχείο της σελίδας είναι η φωτογραφία όπου βλέπουμε δύο γέφυρες στη Λίμνη. Είχε φτιαχτεί η σημερινή αλλά δεν είχε απομακρυνθεί ακόμα η παλιά ξύλινη γέφυρα.
ΛΕΩΝ.Κ.