Η παρουσία μιας χελώνας καρέτα-καρέτα στην παραλία Άμμος αποτελεί σημαντικό γεγονός για την πόλη του Αγίου Νικολάου. Όπως αναφέρει ο Λεωνίδας Κλώντζας στη στήλη του Επικαιρότητα στην ΑΝΑΤΟΛΗ “δεν ενθυμούμαι παρόμοια εναπόθεση αυγών από χελώνα στη συγκεκριμένη παραλία. Οφείλουμε λοιπόν να προστατεύσουμε το σημείο όσο καλύτερα γίνεται”.

Ό,τι είδαμε το πρωί της Δευτέρας δεν μας ικανοποίησε, μέχρι και μια πατημασιά μέσα στο περιφραγμένο σημείο. Όμως μετά το μεσημέρι, η ΔΑΕΑΝ, μετά από επικοινωνία με το Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» έφτιαξε μια πολύ καλή περίφραξη. Μάλιστα δεν αρκέστηκε σ’ αυτό. Τοποθέτησε και ενημερωτική επιγραφή στα ελληνικά και στα αγγλικά, για ποιό λόγο έγινε η περίφραξη: «Χώρος ωοτοκίας χελώνας» (Sea turtle spawning area).

«Ελπίζουμε να μείνουν στη θέση τους τα διαχωριστικά τους επόμενους δύο μήνες. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να σεβαστεί το σημείο», μας είπαν πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Μιχάλης Φαρσάρης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΑΝ κ. Μιχάλης Γαρεφαλάκης. Τους συγχαίρουμε για την άμεση ευαισθησία που έδειξαν.

Με αγωνία θα περιμένουμε, μετά 50 περίπου ημέρες, να δούμε τα μικρά χελωνάκια να κινούνται προς τη θάλασσα!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.