Σε πλήρη δράση βρίσκεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας. Κι όχι μόνο λόγω των ανεμολογικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, της σε εξέλιξη αντιπυρικής περιόδου. Αλλά και των νέων δεδομένων για τη συμμετοχή του στην διαδικασία για τη διεξαγωγή του τεστ Covid -19 στο αεροδρόμιο της Σητείας, όταν αυτή ξεκινήσει.

Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας, Αντιπύραρχος κ. Παύλος Καπετανάκης ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ότι «το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας ενημερώθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς η Πολιτική Προστασία σε συνδυασμό με την Πολιτική Αεροπορία στοχεύουν και προχωρούν στην οργάνωση του Αεροδρομίου της Σητείας με σκοπό την διενέργεια επιλεκτικά ελέγχων -τεστ Covid -19. Σχετίζονται συνολικά με τους επισκέπτες τους αεροδρομίου».

Υπεύθυνος της διαδικασίας ορίστηκε ο κ. Καπετανάκης ως Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ο οποίος παρέλαβε κάποια baner για λογαριασμό της Πολιτικής Προστασίας καθώς και 2.400 τεστ για κορονοϊό. Τα μεν baner τοποθετήθηκαν στον χώρο των αφίξεων του αεροδρομίου και τα τεστ στο ιατρείο του χώρου αφίξεων, μετά από ενημέρωση και καθοδήγηση του Αερολιμενάρχη Σητείας κ. Δημήτρη Βερίγου. Επίσης στην διαδικασία εμπλέκεται η Αστυνομική Υπηρεσία του Αερολιμένα Σητείας και το ΕΚΑΒ.

«Είμαστε ακόμα σε αναμονή, περιμένουμε διευκρινήσεις για να δούμε πώς ακριβώς θα λειτουργήσει όλη η δομή. Ο λόγος που η διαδικασία στον Αερολιμένα Σητείας λαμβάνει χώρα σε δεύτερη φάση σε σχέση με αυτούς του Ηρακλείου ή των Χανίων είναι ότι δεν είχαμε πτήσεις από το εξωτερικό. Υπάρχουν εσωτερικές πτήσεις και κάποιες ειδικές πτήσεις (ανεφοδιασμός) στην περιοχή μας.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια θέματα και είμαστε στη φάση επίσπευσης διαδικασιών οργάνωσης της δομής για τον κορονοϊό -η δομή που θα κάνει τους επιλεκτικούς ελέγχους- σε συνεργασία με το Αεροδρόμιο, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και γενικότερα όλους τους εμπλεκόμενους.

Εκτιμούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε  πλήρη τεχνογνωσία για να προσφέρουμε κι εμείς σε όλη αυτή την προσπάθεια ό,τι καλύτερο. Ελπίζουμε να μην δημιουργηθούν προβλήματα και να μην έχουμε κρούσματα», κατέληξε ο κ. Καπετανάκης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.