Λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού για το Τμήμα Πρασίνου, που όπως είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, εμποδίζει το Δήμο να εκτελέσει εγκαίρως τις εργασίες που απαιτεί η συντήρηση και εμπλουτισμός του πρασίνου κρίθηκε σκόπιμο και πιο αποτελεσματικό το έργο αυτό να ανατεθεί εργολαβικά σε ιδιωτικό συνεργείο.

Ο λόγος, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, για τη φροντίδα του πρασίνου (φυτεύσεις, σπορές, κλαδεύσεις και συντήρηση) ολόκληρης της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Νικολάου, που εκτός από την πόλη του Αγίου Νικολάου συμπεριλαμβάνει και τα γύρω χωριά.

Ουσιαστικά ανατίθεται σε εργολάβο ολόκληρο το έργο της Υπηρεσίας Πρασίνου, ώστε το προσωπικό των τριών ατόμων που απασχολείται στο Τμήμα αυτό να ενισχύσει τον Τομέα Καθαριότητας και άλλες εργασίες, που δεν υπάρχει δυνατότητα να εκτελεστούν με εργολαβίες.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το θέμα κατά πλειοψηφία- μειοψηφούντων των μελών, Ιωάννη Ανδριώτη και Μαρίας Βάρδα.

Ήδη δύο εργολαβίες κλαδεύσεων κλπ. αφορούν τις δημοτικές ενότητες Νεαπόλεως και Βραχασίου.

Για πρώτη φορά ανατίθεται εργολαβικά το έργο αυτό για την περιοχή του Αγίου Νικολάου και των γύρω χωριών, η όψη των οποίων αναμένεται να αλλάξει ως προς το πράσινο, τουλάχιστον, διαβεβαίωσε, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πρασίνου, Κων. Καστελλιανάκης.

Ζήτημα σωστής κατανομής και εργασίας του προσωπικού που διατίθεται για να στελεχώσει ορισμένα Τμήματα, έθεσαν τόσο ο κ. Ανδριώτης όσο και η κ. Βάρδα καταψηφίζοντας την πρόταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.