Σε μερική τροποποίηση προηγούμενης απόφασης που αφορά το τέλος πολιτικού γάμου, ανάλογα με το χώρο που εκτελείται η τελετή, προχώρησε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αγίου Νικολάου.

Τα τέλη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, που ισχύουν είναι, για την τελετή στο Δημαρχείο ή στη λίμνη για τους δημότες 50 ευρώ, για τους ετεροδημότες 100 ευρώ. Εάν γινόταν εντός νοσοκομειακού χώρου για ειδικούς λόγους 50 ευρώ. Για ΑμΕΑ και απόρους ήταν δωρεάν.

Για όλους όσοι επέλεγαν η τελετή να γίνει σε ξενοδοχείο ή βίλα, το τέλος ήταν 400 ευρώ.

Με εισήγηση του δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τη μείωση του τέλος για τους δημότες που εκτελούν πολιτικό γάμο σε ξενοδοχείο ή βίλα (μέσα στα όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου), από 400 σε 100 ευρώ.

Μειοψήφησε ο κ. Ι. Ανδριώτης. Η κ. Μαρία Βάρδα μειοψήφησε επίσης και πρότεινε ότι πρέπει επιπλέον να μειωθεί το αντίστοιχο τέλος, γενικά, για τους Έλληνες ετεροδημότες τουλάχιστον για το 2020 και όχι μόνο για τους δημότες. Ο δήμαρχος είπε ότι η πρότασή της δεν πρέπει να γίνει δεκτή γιατί δεν πρέπει να αλλάζουν διαρκώς κάθε τόσο οι αποφάσεις, όσον αφορά το θέμα αυτό. Εξάλλου, όπως σημείωσε, φέτος αναμένεται ότι θα είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που κάποιοι -Έλληνες ή αλλοδαποί ετεροδημότες- θα ταξιδέψουν για να έλθουν εδώ να τελέσουν γάμους, λόγω των συνθηκών και περιορισμών που ισχύουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.