Διάκριση μαθητών και μαθητριών στο Σκάκι
«Όσκαρ, γράμμα στο Θεό»-Mία παραγωγή του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας
Το Σαββατοκύριακο ο αγώνας «Ανάβαση Ζένια Η&Κ ΑΕΒΕ»
Συνάντηση για την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων και  μονοπατιών των χωριών του Δήμου Ιεράπετρας
Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας και αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη με το δίκτυο πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”
O αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης δήμου Ιεράπετρας στην ΓΣ του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης
«Giro Di Neapoli» από τον Π.Ο. “Δρήρος”
Κατανυκτικός εσπερινός και ομιλία
Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στο Eudamus 2024
Μ. Πεπόνης: Το Λασίθι ενωμένο και δυνατό αποδεικνύει ότι έχει φωνή και στέλνει “μήνυμα” για την υγεία σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)
Προσοχή στις αγορές μας στα Σαρακοστιανά
Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου

Αφγανιστάν: Επίθεση των Ταλιμπάν με φορτηγό-βόμβα, 8 στρατιώτες νεκροί

Βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε χθες Δευτέρα τα εκρηκτικά με τα οποία είχε παγιδευτεί το φορτηγό που οδηγούσε κοντά σε αφγανική στρατιωτική οχηματοπομπή ανατολικά της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ στρατιώτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Άλλα εννέα μέλη των αφγανικών ένοπλων δυνάμεων τραυματίστηκαν στην έκρηξη στη Σάγεντ Αμπάντ, στην επαρχία Ουαρντάκ, κοντά στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου.

Οι Ταλιμπάν αναλαμβάνοντας την ευθύνη διευκρίνισαν ότι η επίθεση είχε στόχο οχηματοπομπή των ειδικών δυνάμεων.

Εξάλλου αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον φυλακίων ασφαλείας στη βόρεια επαρχία Κουντούζ, σκοτώνοντας τουλάχιστον ακόμη οκτώ μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίζοντας άλλα πέντε, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Την περασμένη εβδομάδα μέλη του ισλαμιστικού ένοπλου κινήματος ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον γραφείου της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών του Αφγανιστάν σε αγροτική περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 11 στρατιωτικοί.

Το επίπεδο της βίας είχε μειωθεί στη χώρα όταν οι Ταλιμπάν είχαν ανακοινώσει πως κηρύσσουν τριήμερη κατάπαυση του πυρός στα τέλη Μαΐου, με την ευκαιρία του τέλους του Ραμαζανιού. Όμως τους τελευταίους μήνες, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις των ανταρτών. Εκατοντάδες στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η ηγεσία των Ταλιμπάν υπέγραψαν στα τέλη του Φεβρουαρίου στη Ντόχα, στο Κατάρ, μια συμφωνία που χαρακτηρίστηκε ιστορική, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων έπειτα από σχεδόν δεκαεννιά χρόνια πολέμου, καθώς και για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των Αφγανών, κάτι άνευ προηγουμένου.

Μολονότι οι Ταλιμπάν έχουν δηλώσει επανειλημμένα «δεσμευμένοι» στην τήρηση των όρων της συμφωνίας αυτής, επιρρίπτουν συχνά την ευθύνη για το γεγονός πως δεν έχουν αρχίσει οι συνομιλίες με την αφγανική κυβέρνηση στις αρχές στην Καμπούλ, που κατηγορούν ότι δεν απελευθερώνουν με αρκετά ταχύ ρυθμό τα μέλη τους που παραμένουν φυλακισμένα.

Η αφγανική κυβέρνηση δεν πήρε μέρος στις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τους Ταλιμπάν

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist