Στα προβλήματα που υπάρχουν στο νομό Λασιθίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μανόλης Πεπόνης στη συνάντηση που είχε με τον Γραμματέα του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Χαρακτήρισε απόλυτη μονοκαλλιέργεια τον Τουρισμό ειδικά στο Μεραμπέλο. «Τουρισμός και  τίποτα άλλο, συμπλήρωσε. Κάποιες πολύ μικρές μικροεπιχειρήσεις οι οποίες προσπαθούν να καινοτομήσουν και τα καταφέρνουν αλλά δυστυχώς η νοοτροπία ήταν και εξακολουθεί να είναι ο τουρισμός και αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα μιας περιοχής η οποία έχει και ενδοχώρα, με πολύ ωραίους και όμορφους χώρους όπως το Οροπέδιο Λασιθίου, τα χωριά και θα μπορούσαν να γίνουνε πολλά πράγματα, δυστυχώς όμως όλοι επενδύουν στον τουρισμό».

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, αυτοί που υποφέρουν πραγματικά, είναι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, στα ξενοδοχεία, στις τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ υπάρχει και μια τεράστια κατηγορία εργαζομένων οι οποίοι δεν έχουν την άμεση σχέση με τον τουρισμό, δηλαδή υπάλληλοι τουριστικών λεωφορείων, τουριστικών γραφείων, ξεναγών. Στο νομό μας αλλά και σε άλλες περιοχές, μπορεί μια επιχείρηση να θεωρείται ότι λειτουργεί όλο το χρόνο, στην ουσία όμως είναι εποχιακή. Δουλεύει μόνο τους μήνες που είναι ο τουρισμός. Τους υπόλοιπους μήνες είναι κλειστή. Αυτοί δεν θεωρούνται εποχιακά εργαζόμενοι, οπότε δεν έχουν μπει πουθενά, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τον περασμένο Οκτώβριο που έκλεισαν οι επιχειρήσεις, ούτε μισθό, ούτε ταμείο ανεργίας, ούτε παράταση ούτε τίποτα και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων».

Ο κ. Πεπόνης χαρακτήρισε χαρά τους και τιμή τους που ο κ. Βαρουφάκης επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου. «Ειδικά αυτή την εποχή θεωρούμε ότι οι επισκέψεις Προέδρων των κομμάτων είναι σημαντικό γιατί αν μη τι άλλο εκτός από ότι μπορούμε να τα πούμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα, θεωρούμε ότι είναι και μια πράξη, αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους, άνεργους με το να έρθετε σπίτι τους που είναι το Εργατικό Κέντρο, γι’ αυτό σας ευχαριστούμε πολύ».