Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Εμμ. Πάγκαλος στη συνάντηση με τον γραμματέα του «ΜεΡΑ25» Γιάνη Βαρουφάκη στο Επιμελητήριο Λασιθίου περιέγραψε την κατάσταση στην τοπική αγορά και τα προβλήματα που είναι όμοια με εκείνα των εμπορικών επιχειρήσεων.

Δήλωσε, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ότι τα μέτρα στήριξης που έχουν εξαγγελθεί μέχρι τώρα δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, η δε παροχή δυνατότητας δανεισμού μπορεί να «καίει» λόγω έλλειψης ρευστότητας τις επιχειρήσεις, εντούτοις ουσιαστικά τις υπονομεύει και μεσοπρόθεσμα τις αποδυναμώνει αφού πρέπει να τα αποπληρώσουν και αυτά μαζί με όλες τις άλλες συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους.

Κατήγγειλε την άποψη που όπως είπε διατυπώνεται από κάποια κυβερνητικά χείλη ότι και να χαθούν κάποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι σημαντική η ζημιά. Αλλά πίσω από κάθε τέτοια επιχείρηση ζει μια επιχείρηση και ένας κόσμος, είπε ο κ. Πάγκαλος, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να κλείσει καμιά μικρή η μεσαία επιχείρηση.

Ακόμη είπε ότι η κυβέρνηση δε διαχειρίστηκε σωστά την τρέχουσα οικονομική κρίση. Με το πρόβλημα των μεταχρονολογημένων επιταγών που η πληρωμή τους ανεστάλη για δύο επιπλέον μήνες ενώ πολλές αφορούσαν εργασίες που έγιναν από το 2019, προκαλείται απόγνωση σε όσους κρατούν στα χέρια τους τέτοιες επιταγές. Με την ανάμιξή της στις ιδιωτικές συναλλαγές, η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο, τεράστιο ιδιωτικό χρέος και αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά αδιέξοδα, που θα βρει η αγορά μπροστά της το επόμενο διάστημα, είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, τονίζοντας ότι οφείλουμε να διαχειριστούμε την τρέχουσα κατάσταση, κεφαλαιοποιώντας τα όσα κερδίσαμε ως χώρα από την επιτυχή υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας, εστιάζοντας στην επόμενη σεζόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.