Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στο Eudamus 2024
Μ. Πεπόνης: Το Λασίθι ενωμένο και δυνατό αποδεικνύει ότι έχει φωνή και στέλνει “μήνυμα” για την υγεία σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)
Προσοχή στις αγορές μας στα Σαρακοστιανά
Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον άδικο χαμό του Μανόλη Κριτσωτάκη
Πτώση 8,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο
Στο Ευρωκοινοβούλιο το χαρούπι, ο διατροφικός θησαυρός της Κρήτης
Δ. Βλασσάκης: Κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει, οι σημερινοί “ήρωες” του ΕΣΥ γίνονται εύκολα αυριανοί επαίτες (βίντεο)
Η εταιρεία Γ. Πρατσινάκης α.ε. ζητά προσωπικό
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου – “Όραμά μας η ανάδειξη και ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού προϊόντος” (βίντεο)

Νοτιοανατολικά της Κύπρου το Barbaros – Μπαράζ διπλωματικών επαφών από τη Λευκωσία

Νοτιοανατολικά της Κύπρου και της περιοχής της Αμμοχώστου πλέει από τα ξημερώματα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros», το οποίο πλησιάζει την κυπριακή ΑΟΖ, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com.

Το «Μπαρμπαρός» απέπλευσε αργά χθες το απόγευμα από το λιμάνι των Όλμων στην Τουρκία, μετά την έκδοση NAVTEX για σεισμογραφικές έρευνες στα οικόπεδα 2,3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ. Η NAVTEX έχει ισχύ μέχρι της 20 Σεπτεμβρίου.

Σε μπαράζ διπλωματικών επαφών επιδίδεται η Λευκωσία, η οποία ζητεί από την ΕΕ πιο αποφασιστική και αποτελεσματική στάση έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει προβεί σε ενέργειες σε διάφορα επίπεδα σε σχέση, με τις νέες τουρκικές προκλήσεις, που αφορούν την αποστολή του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει, ήδη, συνομιλήσει με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, ενώ υπήρξε επικοινωνία και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής,  Ζοζέπ Μπορέλ, και με τη Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η Τουρκία, με τις ενέργειές της, επιδεινώνει το, ήδη, τεταμένο κρίμα, που υπάρχει στην περιοχή και παραβιάζει ξανά κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημείωσε ο κ. Σεντώνας.

Βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε, διάφορες ενέργειες της Κυβέρνησης, σε ποικίλα επίπεδα, προκειμένου να διαχειριστούμε αυτή τη νέα απαράδεκτη πρόκληση της Τουρκίας.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist