Προσοχή στις αγορές μας στα Σαρακοστιανά
Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον άδικο χαμό του Μανόλη Κριτσωτάκη
Πτώση 8,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο
Στο Ευρωκοινοβούλιο το χαρούπι, ο διατροφικός θησαυρός της Κρήτης
Δ. Βλασσάκης: Κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει, οι σημερινοί “ήρωες” του ΕΣΥ γίνονται εύκολα αυριανοί επαίτες (βίντεο)
Η εταιρεία Γ. Πρατσινάκης α.ε. ζητά προσωπικό
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου – “Όραμά μας η ανάδειξη και ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού προϊόντος” (βίντεο)
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Κρήτη: Πήγαν στο μίνι μάρκετ για να … κλέψουν

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής για τον κορωνοιό

Την ανησυχία τους για τη διασπορά του ιού εξέφρασαν τα μέλη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής για τον κορωνοϊό, τονίζοντας την ανάγκη της σχολαστικής τήρησης των μέτρων προστασίας εν όψει μάλιστα της μετακίνησης, ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Όπως επισημάνθηκε, σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας και ειδικότερα η Αττική, συνιστά λόγο για άμεση κινητοποίηση.

Σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στη δυσμενή αυτή εξέλιξη, η Επιτροπή εκτίμησε ότι σημαντικό ρόλο έχουν παίξει “οι θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται κυρίως από το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση ενός μέρους των πολιτών που θέτουν σε κίνδυνο με τη συμπεριφορά τους ,τόσο τον εαυτό τους όσο και την κοινωνία”.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, επεσήμανε ότι ο Σύλλογος έχει παρέμβει με αυστηρότητα για ελάχιστα μέλη του που διακινούσαν ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφορούσαν το κοινό.

Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη, για ενημέρωση των ατόμων νεαρής ηλικίας καθώς σε ένα βαθμό έχει υπάρξει παρανόηση, για τον κίνδυνο που διατρέχουν με αποτέλεσμα ένα μέρος αυτών να μην είναι σχολαστικοί στα μέτρα προφύλαξης. Επίσης αποφασίστηκε να δρομολογηθούν δράσεις, για την ενημέρωση των παιδιών και των νέων ενώ παράλληλα η Επιτροπή θα επεξεργαστεί Σχέδιο με τις προϋποθέσεις, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τον επόμενο μήνα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση κινητοποίηση, για την πρόληψη μιας ανεξέλεγκτης περαιτέρω αύξησης κρουσμάτων και ανέφερε ότι εστάλη επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της Αττικής ,με την οποία τους ζητά να θωρακίσουν τις τοπικές κοινωνίες.

«Ο ανησυχητικός διαρκώς αυξανόμενος ρυθμός μετάδοσης της Covid-19, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες δεν οφείλεται τόσο στην αύξηση του αριθμού επισκεπτών στην περιοχή μας από άλλες χώρες, αλλά κυρίως στο γεγονός πως υπάρχει χαλάρωση, στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Και πρόσθεσε τα εξής: «Η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας, που θα έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνον στη δημόσια υγεία αλλά και στην οικονομία. Οφείλουμε να δείξουμε υπευθυνότητα και ομοψυχία, για να βγούμε νικητές κι από αυτή τη δύσκολη μάχη, όπως το πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα».
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist