Μας άρεσαν τα σχόλια της φτασμένης σεφ Κωνσταντίνας Βούλγαρη- Κοντεσοπούλου, μιας από τους 21 καλύτερους Young Chefs 2018 διεθνώς και η 1η San Pellegrino Young Chef 2018 -Mediterranean Winner ανάμεσα σε 3.000 διαγωνιζόμενους:

«Σίγουρα νιώθω περήφανη γι’ αυτά τα προϊόντα που παράγονται από Έλληνες μικροπαραγωγούς που στόχο έχουν να αφυπνίσουν γευστικές αναμνήσεις, να διατηρήσουν την αυθεντικότητα της ελληνικής κληρονομιάς και να συμβάλλουν παράλληλα στην γαστρονομική χαρτογράφηση της Ελλάδας μας»!

Αφορμή να γράψει τα παραπάνω ήταν το ελαιόλαδο «Σκουτάρι» της Κριτσάς, το οποίο είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει προ ημερών. Τα πρώτα της βήματα σαν μάγειρας η σεφ τα έκανε στο εστιατόριο του «Peninsula Elounda», ενώ σημαντική ήταν η περίοδος συνεργασίας της με τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη στο εστιατόριο «Ferryman». Προ ημερών το Pelagos Seaside Restaurant (στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας), όπου σεφ είναι η Κωνσταντίνα, παρέλαβε το βραβείο «Ελληνικής Κουζίνας».

Για την Κωνσταντίνα «η μαγειρική δεν είναι απλά ένα επάγγελμα, για ‘μένα, είναι η τέχνη έκφρασης της δημιουργικότητας, αγάπης, πάθους, φαντασίας, έρωτα, ελευθερίας και δύναμης. Η δύναμη της γεύσης που προκαλεί την διέγερση των ανθρώπινων αισθήσεων».
ΛΕΩΝ.Κ.