Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Κωστής Χατζηδάκης: «Τα κέρδη της ΔΕΗ δείχνουν την πρόοδο που έχει γίνει – Η προσπάθεια συνεχίζεται»

«Το γεγονός ότι η ΔΕΗ κατέγραψε κέρδη προ φόρων 55 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2020, ενώ την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019 είχε ζημίες 318 εκατ. ευρώ είναι μια απτή απόδειξη όχι μόνο της προόδου της ΔΕΗ, αλλά και της συντονισμένης προσπάθειας που καταβλήθηκε γι’ αυτό τους τελευταίους 12 μήνες. Οι γκρίζες ημέρες των προηγούμενων ετών, αλλά ιδίως του 2019 είναι πίσω για τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται με σοβαρότητα, αλλά και με ταχύτητα».

Αυτό επισημαίνει σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφορικά με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2020 που ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Ο υπουργός προσθέτει ακόμη ότι:

«-Ο νόμος 4643/2019 για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ (διευθυντικά στελέχη από την αγορά, διευκόλυνση προμηθειών, κατάργηση μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους) θέτει τις βάσεις για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της επιχείρησης.

-Η απολιγνιτοποίηση προχωρά με φροντίδα για τους εργαζομένους και τις τοπικές κοινωνίες και με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα περιορίζει σημαντικά το προσωπικό και θα καλυφθεί από την ίδια τη ΔΕΗ, χωρίς επιβάρυνση των φορολογουμένων και των ασφαλιστικών ταμείων.

-Μια “πράσινη” ΔΕΗ γεννιέται. Έχουν ήδη υπογραφεί σημαντικές συμφωνίες για έργα ΑΠΕ με μια σειρά εταιρειών. Ενώ η ΔΕΗ μπαίνει δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας δίκτυο φορτιστών σε όλη τη χώρα.

-Τέλος, ξεκινά σε δυο μήνες η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ (49% με αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας) που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη. Στόχος η περαιτέρω ταμειακή ενίσχυση, αλλά και ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ αλλάζει και μαζί της και η ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα. Δεν σταματάμε την προσπάθεια. Την συνεχίζουμε και την εντείνουμε».

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist