«Όσκαρ, γράμμα στο Θεό»-Mία παραγωγή του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας
Το Σαββατοκύριακο ο αγώνας «Ανάβαση Ζένια Η&Κ ΑΕΒΕ»
Συνάντηση για την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων και  μονοπατιών των χωριών του Δήμου Ιεράπετρας
Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας και αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη με το δίκτυο πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”
O αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης δήμου Ιεράπετρας στην ΓΣ του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης
«Giro Di Neapoli» από τον Π.Ο. “Δρήρος”
Κατανυκτικός εσπερινός και ομιλία
Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στο Eudamus 2024
Μ. Πεπόνης: Το Λασίθι ενωμένο και δυνατό αποδεικνύει ότι έχει φωνή και στέλνει “μήνυμα” για την υγεία σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)
Προσοχή στις αγορές μας στα Σαρακοστιανά
Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία

Ο Τραμπ δεν δεσμεύτηκε για ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας εάν ηττηθεί: «Θα δούμε τι θα γίνει»

Προτιμώντας να δώσει μια επαμφοτερίζουσα απάντηση, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε χθες Τετάρτη να δεσμευτεί στην ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Θα δούμε τι θα γίνει», απάντησε ο Τραμπ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν εγγυάται την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας, υπονοώντας ότι ο μεγιστάνας θα ηττηθεί. Έπειτα από μια σχοινοτενή απάντηση, ο Τραμπ τόνισε ότι θα υπάρξει «συνέχεια» της κρατικής εξουσίας στη χώρα, μοιάζοντας πάντως περισσότερο να προσπαθεί να αντικρούσει το ότι η ήττα του είναι δεδομένη.

Ο Τραμπ έχει πει επανειλημμένα ενόψει των φετινών εκλογών ότι ενδέχεται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα στη δικαιοσύνη εάν ηττηθεί. Η προειδοποίηση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου ετοιμάζεται να ανακοινώσει ποιο πρόσωπο προτείνει να καταλάβει άμεσα την έδρα που έμεινε κενή στο εννεαμελές Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά τον θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Το 2016, όταν ο νεοϋορκέζος μεγιστάνας των ακινήτων ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το κορυφαίο αξίωμα στις ΗΠΑ, δήλωνε πως θα αποδεχόταν το αποτέλεσμα εάν ήταν ξεκάθαρο, ή εάν νικούσε.

Ενόψει των φετινών εκλογών, ο Τραμπ έχει επιδιώξει να θέσει εν αμφιβόλω το αποτέλεσμα προληπτικά, επικαλούμενος το ενδεχόμενο νοθείας, ειδικά στις επιστολικές ψήφους. Πολιτολόγοι στις ΗΠΑ αντιτείνουν ότι η νοθεία είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο σε εκλογικές διαδικασίες, μολαταύτα ο Ρεπουμπλικάνος αρχηγός του κράτους χαρακτηρίζει «καταστροφή» τη διαδικασία αυτή.

Οι Δημοκρατικοί ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στις εκλογές με επιστολική ψήφο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο υποψήφιός τους, ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προηγείται κατά τις δημοσκοπήσεις έναντι του Τραμπ σε εθνικό επίπεδο όσο και σε πολιτείες-κλειδιά, που κρίνουν το αποτέλεσμα εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων του αμερικανικού πολιτικού συστήματος.

Η χώρα βιώνει μήνες ταραχών, με επίκεντρο τις διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας και του ρατσισμού, στις οποίες αντιδρά μερίδα οπαδών του Τραμπ.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist