Το Λασίθι διαθέτει δύο σημαντικές δομές κοινωνικής πρόνοιας για τις οποίες η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης στοχεύει να αναβαθμιστούν και να συνεχίσουν να προσφέρουν στην κοινωνία της Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ «Είναι στο πρόγραμμα αναβάθμισης και οι δύο δομές. Υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα και για την Παιδόπολη στη Νεάπολη, όπως γνωρίζετε και μιλάμε για υποδομές που πρέπει ν’ αναβαθμιστούν για να βελτιωθεί η καθημερινή διαβίωση των παιδιών. Η περιουσιακή αξιοποίηση του κέντρου είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας κι είναι μια προσπάθεια που μπορεί να προχωρήσει με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των υποδομών που διαθέτουμε στο Λασίθι και βέβαια σε όλη την Κρήτη», δήλωσε η Μαρία Δαμανάκη, πρόεδρος του Κέντρου, μιλώντας στην εφημερίδα για τις προτεραιότητες της Διοίκησης για τις δύο σημαντικές και μεγάλες δομές που διαθέτει το Κέντρο στο Λασίθι.

Η κα Δαμανάκη είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τα θέματα αυτά και ο Περιφερειάρχης «άναψε το πράσινο φως» για μια συνεργασία που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση των υποδομών.

«Στη συνάντηση αναδείχθηκε ακόμα η κοινή βούληση για την εδραίωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης. Ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας με σκοπό την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των δομών του Κέντρου και της υλικοτεχνικής τους υποδομής με κυρίαρχο στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και την αναβάθμιση των δομών», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.