Πρόσκληση στην παρέλαση των βιβλίων της Κουνδουρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αγίου Νικολάου
Αργεντινή: Ογκώδεις διαδηλώσεις υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου και κατά της πολιτικής λιτότητας
Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Έως 64 % φθηνότερο, σε σχέση με τα εναλλακτικά καύσιμα, το φυσικό αέριο
«Τουρισμός για όλους 2024»: Μέχρι την επόμενη εβδομάδα η κλήρωση
Αφρικανική σκόνη κάλυψε τη χώρα – Πότε υποχωρεί το φαινόμενο
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
«Βόμβα» από τον Αταμάν: Αν δεν πάμε στο Final 4, δεν θα είμαι στον Παναθηναϊκό του χρόνου
Σπαρτιάτες: Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 24-4-2024
Κηδεία Νικολάου Σγουρού

Ήττα στην παράταση από τη Μπαρτσελόνα για τον σκληροτράχηλο Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (97-89)

Ο διαβασμένος και καλοστημένος Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε… κατάθεση ψυχής στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», βρήκε μεγάλα «όπλα» στη φαρέτρα του Γιώργου Βόβορα (Μάρκους Φόστερ, Χάουαρντ Σαντ Ρος, Ντίνος Μήτογλου και τον Νεμάνια Νέντοβιτς στον επιπλέον χρόνο), «πάλεψε» σε όλους τους στατιστικούς τομείς (ριμπάουντ, ασίστ, περιορισμός λαθών), αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 97-89 από την Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά στο πρώτο (μετά το 2013) «διπλό» στη Βαρκελώνη, αλλά στο φινάλε οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες και πήραν την νίκη.

Έτσι, η «Μπάρτσα», που αγωνίστηκε χωρίς τους Νίκολα Μίροτιτς, Βίκτορ Κλαβέρ και χωρίς τον Άλεξ Αμπρίνες, που χτύπησε στο 9′, ανέβηκε στο 3-1 της βαθμολογίας. Αντιθέτως, το «τριφύλλι» υποχώρησε στο 1-2, ενώ εκκρεμεί το ματς με τη Βιλερμπάν. Να σημειώσουμε πως ο  Γιώργο Βόβορας δεν είχε στη διάθεσή του τον Λευτέρη Μποχωρίδη, έχασε και τον Κίφερ Σάικς με τραυματισμό στο πρώτο ημίχρονο (κάκωση στην πτέρνα) και έμεινε με έναν πλέι μέικερ (Χάουαρντ Σαντ Ρος). Παράλληλα, στα τελευταία πέντε λεπτά της κανονικής διάρκειας δεν είχε στη διάθεσή του τον Ιωάννη Παπαπέτρου (5φ.).

Ο Νικ Καλάθης στο πρώτο του ματς κόντρα στην παλιά του ομάδα ήταν εξαιρετικός, βάζοντας τέσσερα τρίποντα (14π., 4ρ., 6ασ.) και κάνοντας το… παραλίγο κλέψιμο του αγώνα μέσα από τα χέρια του «PapaG», ενώ σπουδαία δουλειά έκανε στο τελευταίο τρίλεπτο και στην παράταση και ο Μπράντον Ντέιβις (20π., 5ρ., αλλά και 5λ.). Σε μεγάλο βράδυ για τους νικητές βρέθηκαν και οι Κόρι Χίγκινς (22π., 5ρ., 4ασ.), Κάιλ Κούριτς (14π.) και ο Άνταμ Χάνγκα που έβαλε δύο τρίποντα στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ επιθετικά ξεχώρισε ο Μάρκους Φόστερ με την καλύτερη επίδοση της καριέρας του στην Euroleague (24π.), ενώ τρομερές λύσεις σε όλο το γήπεδο έδιναν και οι Ντίνος Μήτογλου (16π., 12ρ.) και Χάουαρντ Σαντ Ρος (17π. με 4/8 3π., 5ασ.). Εξαιρετικός ήταν και ο Λεωνίδας Κασελάκης, που έβαλε 3/3 βολές, όταν η μπάλα ζύγιζε… τόνους και έστειλε το ματς στον επιπλέον χρόνο. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς «ξύπνησε» στην παράταση και τελείωσε το παιχνίδι με 15π. (5/9 3π.).

Δεκάλεπτα: 13-18, 36-35, 58-58, 75-75, 97-89 (παρ.)

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα, Λάτισεφς, Βίλιους

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 20, Χάνγκα 6 (2), Μπολμάρο, Σμιτς 4, Ερτέλ 7 (1), Πούστοβι 1, Οριόλα 6, Αμπρίνες, Χίγκινς 24 (2), Μαρτίνεθ 1, Κούριτς 14 (4), Καλάθης 14 (4).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βόβορας): Παπαγιάννης 2, Όγκαστ 2, Παπαπέτρου 8, Κασελάκης 5, Φόστερ 24 (4), Νέντοβιτς 15 (5), Σάικς, Γουάιτ, Μήτογλου 16 (1), Μπέντιλ, Σαντ-Ρος 17 (4).

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist