Συνάντηση για την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων και  μονοπατιών των χωριών του Δήμου Ιεράπετρας
Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας και αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη με το δίκτυο πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”
O αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης δήμου Ιεράπετρας στην ΓΣ του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης
«Giro Di Neapoli» από τον Π.Ο. “Δρήρος”
Κατανυκτικός εσπερινός και ομιλία
Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στο Eudamus 2024
Μ. Πεπόνης: Το Λασίθι ενωμένο και δυνατό αποδεικνύει ότι έχει φωνή και στέλνει “μήνυμα” για την υγεία σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)
Προσοχή στις αγορές μας στα Σαρακοστιανά
Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον άδικο χαμό του Μανόλη Κριτσωτάκη
Πτώση 8,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο

Κορωνοϊός: Ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας στις ΗΠΑ – Πάνω από 217.000 οι νεκροί

Ξεπέρασαν τα 8 εκατ. τα κρούσματα, ,25 πολιτείες έχουν καταγράψει ρεκόρ νέων μολύνσεων μέσα στον Οκτώβριο.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έσπασαν το φράγμα των 8 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ χθες Πέμπτη, ήτοι αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, καθώς καταγράφεται νέα ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς ο καιρός γίνεται ψυχρότερος.

Στη χώρα καταγράφηκαν 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα προχθές Τετάρτη, ο υψηλότερος αριθμός από τη 14η Αυγούστου, με αύξηση των περιπτώσεων σε όλες τις περιοχές της, ειδικά στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία στην επικράτειά τους, έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 πάνω από 217.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) έδωσαν χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα νέα πρόβλεψη που κάνει λόγο για 229.000 ως 240.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ως την 7η Νοεμβρίου.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας προειδοποιούσαν εδώ και καιρό ότι ο ψυχρότερος καιρός θα ευνοούσε την εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, 25 πολιτείες έχουν καταγράψει ρεκόρ νέων κρουσμάτων μέσα στον Οκτώβριο.

Στις μεσοδυτικές πολιτείες, τα ημερήσια κρούσματα έσπασαν ρεκόρ φθάνοντας τα 22.000, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, για δέκατη συνεχή ημέρα. Στο Ουισκόνσιν, οι αρχές άνοιξαν νοσοκομείο εκστρατείας έξω από το Μιλγουόκι για την αντιμετώπιση της έλλειψης κλινών για ασθενείς με την COVID-19. Χθες Πέμπτη οι αρχές στο Ουισκόνσιν κατέγραψαν νέο ρεκόρ 4.000 μολύνσεων.

Σε ορισμένες περιοχές του Ουισκόνσιν, η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχει φτάσει το 90%, ενώ τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ο ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων έχει υπερτριπλασιαστεί, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Σε όλη τη χώρα, αναφέρθηκαν 37.000 εισαγωγές σε νοσοκομεία, ο υψηλότερος αριθμός από την 28η Αυγούστου.

Η Καλιφόρνια παραμένει η πολιτεία με την υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορωνοϊό στη χώρα, ακολουθούμενη από το Τέξας, τη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη και την Τζόρτζια. Σε αυτές τις πέντε πολιτείες αντιστοιχεί περί το 40% του συνόλου των κρουσμάτων μόλυνσης στις ΗΠΑ.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist