Η Δημόσια και δωρεάν Υγεία είναι δικαίωμα και αξίωμα για τη συνέχεια της κοινωνίας
Επιχειρησιακό σχέδιο για το λιμάνι Αγ. Νικολάου
Βραβεύτηκαν το Wyndham Grand Mirabello Bay και το Numo Ierapetra Beach
Αρχιερατικός Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως και επίκαιρη ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας
Τεράστια φύλλα γούλας μεγαλωμένα με κομπόστ στα Έξω Λακώνια
«Οι συνταξιούχοι δεν έχουν χρήματα μετά το πρώτο δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο»
Οι προσωπικότητες που πέρασαν από Elounda Beach και Elounda Bay
Συζήτησαν θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος και η υλοποίηση σχετικών δράσεων, εκδηλώσεων (βίντεο)
Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο λιμάνι Αγίου Νικολάου
To Πάσχα των Καθολικών και τα ξενοδοχεία
Με πολύ κέφι, μουσική, χορό και διασκέδαση πραγματοποιήθηκε το Σητειακό Καρναβάλι
Νύχτα καρναβαλιού με την πλωτή παρέλαση… σε χρώμα μπλε! (βίντεο)

Ελληνική πρωτοβουλία για συνάντηση υπουργών Παιδείας και εμπειρογνωμόνων από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης

Διαδικτυακή άτυπη συνάντηση υπουργών Παιδείας των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν δυο θεματικές ενότητες. Η μία θα αφορά την ανταπόκριση της εκπαίδευσης στην κρίση COVID-19 και το δικαίωμα στην ποιοτική εκπαίδευση σε περιόδους πανδημίας και η δεύτερη την αξιοποίηση της εκπαίδευσης υπέρ της ευαισθητοποίησης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς που κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή, σε ένα περιβάλλον δημοκρατίας.

Η πρώτη θεματική προβλέφθηκε λόγω των εξελίξεων της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ η δεύτερη αποτελεί συνέχεια και επέκταση της ελληνικής πρωτοβουλίας που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στη Νέα Υόρκη, το Σεπτέμβριο του 2019 και ήδη υποστηρίζεται από περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδειας, η εξ αποστάσεως συνάντηση των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών, θα τους δώσει την ευκαιρία να συζητήσουν και να επιβεβαιώσουν τις στρατηγικές του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου μέσω της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης του υπουργείου, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση εμπειρογνωμόνων με τις ίδιες θεματικές, κατά την οποία θα συζητηθούν οι τρόποι υλοποίησης στην πράξη των αποφάσεων των υπουργών Παιδείας που θα έχουν προηγηθεί.

Στη διοργάνωση του υπουργείου συμμετέχουν και φοιτητές. Ήδη από σήμερα, φοιτητές από χώρες κρατών-μελών συμμετέχουν σε προσομοίωση των εργασιών της συνάντησης υπουργών, υπό το συντονισμό και την επιστημονική επιμέλεια των καθηγητριών του ΕΚΠΑ κ.κ. Εμμανουέλα Δούση και Αντωνία Ζερβάκη. Τα πορίσματα και η Διακήρυξη της προσομοίωσης θα παρουσιαστούν στους υπουργούς Παιδείας των κρατών-μελών και τους εμπειρογνώμονες κατά τη διάρκεια της διημερίδας. Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως χαιρέτησε σήμερα την εναρκτήρια συνεδρίαση προσομοίωσης. Όπως ανέφερε, «με μεγάλη χαρά θα υποδεχτούμε διαδικτυακά υπουργούς Παιδείας από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, για να ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες και πρακτικές, αφ’ ενός από την περίοδο της πανδημίας, αφ’ ετέρου για ένα νέο θέμα που αναδεικνύει η ελληνική Προεδρία στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και απασχολεί τις νέες γενεές: πώς η εκπαίδευση θα συμβάλλει στην προστασία της κοινής, παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τη μείζονα απειλή της κλιματικής αλλαγής. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα συμπεράσματα του Συμβουλίου, στο οποίο έχουμε εξασφαλίσει ότι θα ακουστεί δυνατά και η φωνή των νέων μας. Από σήμερα, φοιτητές από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης υπεισέρχονται στο ρόλο υπουργών Παιδείας, συζητούν, προβληματίζονται από κοινού, συνθέτουν, και βγάζουν αποφάσεις».

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist