Μας ζήτησαν να γράψουμε ξανά για το λόφο της Δεξαμενής, που παραμένει αναξιοποίητος, αν και έχει όλα τα στοιχεία για το αντίθετο.

Υπάρχει ένα μικρό, αλλά ωραιότατο πευκόδασος μέσα στον ιστό της πόλης. Υπάρχει το οίκημα της παλιάς Δεξαμενής, που θα μπορούσε να γίνει ένα Μουσείο Νερού. Υπάρχουν τα κατοχικά οχυρωματικά «για να μην ξεχνάμε», υπάρχει ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Χαραλάμπους.

Συγχρόνως απολαμβάνουμε και μια διαφορετική εικόνα θέας της πόλης του Αγίου Νικολάου. Μια μελέτη του λόφου είναι σίγουρα απαραίτητη, που θα περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις, όπως δρομάκια, καθιστικά και άλλα που θα σκεφτούν οι ειδικοί σε αναπλάσεις τέτοιων χώρων.

Κάποια παγκάκια;

Μιας και μιλάμε για το λόφο της Δεξαμενής, κάτω από αυτόν διέρχεται η οδός Επιμενίδου. Είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος στον οποίον όμως δεν υπάρχει ούτε ένα παγκάκι για να καθίσει κάποιος, αν το έχει ανάγκη. Λόγω του ΚΤΕΛ, της Εφορίας, του ΙΚΑ και άλλων υπηρεσιών, τον δρόμο αυτόν τον περπατούν πολλοί ηλικιωμένοι. Ας κάνει κάτι και γι’ αυτούς ο Δήμος μας.

ΛΕΩΝ.Κ.