Στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης εκπρόσωποι από το Σύλλογο Εργαζομένων του ΓΝΑΝ, της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου και του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Λασιθίου, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετείχαν και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Κοινές διεκδικήσεις αποτελούν η χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους, η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, μονιμοποίηση συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εν γένει η θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την “μάχη” απέναντι στην πανδημία.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Νοσηλευτών Λασιθίου Γιώργου Μανουσάκη, του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ Νίκου Κλώνου και του Γραμματέα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου Κώστα Καραταράκη και του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Λασιθίου “Τάλως” Γιώργο Μπανάκου, που επίσης παραβρέθηκε.

Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκ. Ιατρών Λασιθίου Ηλίας Βασιλαράς, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίου Νικολάου Γιώργος Φιλιππάκης και μέλη του ΚΚΕ.

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στην αυριανή έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ