Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης» για τον εορτασμό των 10ων Διαδικτυακών Γενεθλίων της, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις ώρα 6 μ.μ.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους πολλοί διεθνείς φίλοι της, μεταξύ των οποίων ο Ζουλιέν Γκριβέλ από το σπίτι του στην Ελβετία, o Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος από την Κωνσταντινούπολη, η Βικτώρια Χίσλοπ από τη Μεγάλη Βρετανία.

Κεντρικός ομιλητής από το δικό του σπίτι στη Χαλκίδα θα είναι ο Φουρνιώτης Καθηγητής Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στο ΕΚΠΑ Δρ Κώστας Ν. Δεμέτζος, που θα μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του πολυπόθητου παγκοσμίως εμβολίου με θέμα: «Η προέλευση των ιών και η ανάπτυξη σύγχρονων εμβολίων – Το παράδειγμα του SARS-Cov-2».

Την ομιλία του θα αφιερώσει στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους της Βιβλιοθήκης Δρα Ιατρό Λεοντίνη Φουντουλάκη – Παπαρίζου, θυγατέρα του Μανώλη. Ανάμεσα στις ομιλίες/χαιρετισμούς θα προβληθεί το επετειακό βίντεο για τα 10χρονα που ετοίμασε στην Αθήνα ο Κριτσιώτης φωτογράφος  Νίκος Αφορδακός. Από το χώρο της Βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Ελούντας θα συνδεθεί το μέλος της Διοίκησης Μάνος Μαυρικάκης, ενώ το Συντονισμό θα κάνει από την Ουτρέχτη της Ολλανδίας το άλλο μέλος της Διοίκησης Ήρια Ασανάκη. Θα καλωσορίσει από την Αθήνα η πρόεδρος Ελένη Παπαρίζου.

Στη διαδικτυακή αυτή εκδήλωση μπορεί να συμμετάσχει όποιος το επιθυμεί, είτε πατώντας στο: https://meet.google.com/pxj-tgof-rpm, είτε μπαίνοντας στη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο facebook: Βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης» – «Manolis Foundoulakis» Library. 

«Τούρτα γενεθλίων και ρακές από την ασφάλεια του σπιτιού μας ο καθένας. Αγάντα και του χρόνου όλα θα είναι διαφορετικά!» είναι το σύνθημα της Μαρίνας Φουντουλάκη.