Ακόμα μία εξαιρετική φωτογραφία του παλιού Αγίου Νικολάου μας ξύπνησε ωραίες αναμνήσεις. Κοινοποιήθηκε στην Ομάδα «Παλιές Φωτογραφίες του Δήμου Αγίου Νικολάου» (Μανώλης Γωνιωτάκης).

Βρισκόμαστε στο 1973, ένα χρόνο πριν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και στη φωτογραφία του Απόστολου Ζεϊμπέκη διακρίνουμε δύο ιστορικές ταβέρνες της πόλης μας, τη «Νταούλα» του Μανώλη Αδαμάκη (με τις ωραίες βραστές γαρίδες και στο τζουκ μποξ τα λαϊκά) και την ταβέρνα «Χάρης» του Χάρη Αλέξη (με τα νόστιμα ψάρια). Δίπλα το γραφείο ταξιδιών (για Σπιναλόγκα) BUZZ του Μανώλη Κουκουράκη.

Στο λιμάνι έχει δέσει η ξύλινη τράτα «Σαρωνικός» του Σπιθάκη.

Δίπλα στο BUZZ υπάρχουν ακόμα τα χαλάσματα που δημιουργήθηκαν όταν οι Γερμανοί ανατίναξαν τον απέναντι μικρό λιμενοβραχίονα. Με την ευκαιρία δημοσιεύουμε και πρωτότυπη φωτογραφία, πώς ήταν ο σημερινός μικρός λιμενοβραχίονας την περίοδο της Κατοχής πριν την ανατίναξή του.

Όταν έγινε η σημερινή αποκατάστασή του κάποια από τα μπλόκια πετάχτηκαν στη θάλασσα, στον παραλιακό, μπροστά από το γραφείο ταξιδιών Byron, όπου ακόμα παραμένουν και τα βλέπουμε, αλλά οι νεότεροι δεν γνωρίζουν την ιστορία τους.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ