Αρχική Σητεία Ρεπορτάζ Σε εξέλιξη η διεξαγωγή τεστ κορονοϊού στους κατοίκους του Παλαικάστρου

Σε εξέλιξη η διεξαγωγή τεστ κορονοϊού στους κατοίκους του Παλαικάστρου

Από

Ημερομηνία

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το πρωί η διαδικασία διεξαγωγής test covid στους κατοίκους της περιοχής του Παλαικάστρου, από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ, έπειτα από την εμφάνιση κρουσμάτων στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Η διαδικασία πραγματοποιείται στον χώρο έξω από το κοινοτικό κατάστημα και η προσέλευση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Στόχος είναι να υποβληθεί σε τεστ συνολικά ο πληθυσμός του χωριού κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί ως αργά το μεσημέρι κι αναμένεται ακολούθως να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Μέχρι αυτήν την ώρα, 2.30 μ.μ. περισσότερα από 80 rapid test έχουν διενεργηθεί και εφόσον χρειαστεί η αντίστοιχη διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εντοπίστηκαν 8 νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου, γενική ιατρός, Αθηνά Καρπούζη, θα γίνει προσπάθεια να γίνουν περί τους 300 ελέγχους συνολικά. Η γιατρός εμφανίστηκε ιδιαίτερα θορυβημένη για το γεγονός ότι ενώ ο κόσμος δείχνει να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που υπάρχει, δυστυχώς δεν δείχνει την απαιτούμενη προσοχή. “Η ατομική ευθύνη είναι κάτι το οποίο πρέπει όλοι να λάβουμε πολύ σοβαρά”, υπογράμμισε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.

Πρόσφατα άρθρα