Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στο νομό Λασιθίου

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στο νομό Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά το βράδυ της Κυριακής σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πρόκειται για την τρίτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος», η οποία θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και τις ισχυρές βροχοπτώσεις στις νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Παράλληλα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν, ενώ οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.  Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το πρωί θα γίνουν βορειοανατολικοί 6 έως 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 9 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 μποφόρ.

Στο νομό Λασιθίου η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε σήμερα ήταν 0,8 βαθμοί κελσίου στο Τζερμιάδω και 0,9 βαθμοί στους Ποτάμους. Αισθητή μείωση είχαμε και στον υπόλοιπο νομό καταγράφοντας 5.3 βαθμούς στη Νεάπολη, 7.6 βαθμούς στον Άγιο Νικόλαο, 8.8 βαθμούς στην Ιεράπετρα και 6.8 βαθμούς κελσίου στη Σητεία.

Από πλευράς βροχής είχαμε σήμερα 42.8 mm στη Νεάπολη και 34.6 στο Τζερμιάδω, 27.2 στη Σητεία, 11.4 στον Άγιο Νικόλαο ενώ στις Ιεράπετρα μόλις 0.4, σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών του meteo..gr.

Χιόνια είχαμε στα ορεινά του νομού από τους Ποτάμους και ψηλότερα αλλά και στο Οροπέδιο Καθαρού.

Πρόσφατα άρθρα