Για την αύξηση των κρουσμάτων στην Κρήτη και την εξέλιξη της πανδημίας στο νησί μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Μιχάλη Ατσαλάκη ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, τονίζοντας πως τα αυξητικά φαινόμενα σχετίζονται με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Πρόκειται για αύξηση κρουσμάτων που σχετίζεται πιο πολύ με οικογενειακή διασπορά. Ωστόσο, πέρα από το γεγονός αυτό που προκάλεσε προβληματισμό, φαίνεται πως αρχίζουμε να μπαίνουμε πάλι σε μια περίοδο ελέγχου», επεσήμανε ο κ. Βαμβακάς.

Σχετικά με τον εμβολιασμό ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής ανέφερε πως «είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη διότι ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο που έχουμε για να κτίσουμε το τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα, ελεύθεροι και υγιείς», υπογράμμισε ο κ. Βαμβακάς.

Αναφορικά με ενδεχόμενες παρενέργειες, σημείωσε πως «δεν υπάρχουν παρενέργειες διαφορετικές από τα άλλα εμβόλια που κάνουμε. Εγώ ως υγειονομικός εμβολιάστηκα την περασμένη Δευτέρα. Δεν έχω καμία ενόχληση ή παρενέργεια. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, πρέπει να εμβολιαστούμε», τόνισε κατηγορηματικά.