Πτώση 8,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο
Σκιές και Φως : Ξετυλίγοντας το νήμα της ψυχής
Στο Ευρωκοινοβούλιο το χαρούπι, ο διατροφικός θησαυρός της Κρήτης
Δ. Βλασσάκης: Κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει, οι σημερινοί “ήρωες” του ΕΣΥ γίνονται εύκολα αυριανοί επαίτες (βίντεο)
Η εταιρεία Γ. Πρατσινάκης α.ε. ζητά προσωπικό
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου – “Όραμά μας η ανάδειξη και ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού προϊόντος” (βίντεο)
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Κρήτη: Πήγαν στο μίνι μάρκετ για να … κλέψουν
Αλλάζει ώρα την Κυριακή

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο σήκωσε το Super Cup

Μετά τη νίκη-πρόκριση (2-1) απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό, οι Βάσκοι του Μαρθελίνο νίκησαν στην παράταση και με μεγάλη ανατροπή τη Μπαρτσελόνα 3-2 στον τελικό, στο «Estadio de La Cartuja» της Σεβίλλης.

Στην έβδομη συμμετοχή της στη διοργάνωση, η Αθλέτικ κατάκτησε το τρίτο Κύπελλο στην Ιστορία της σε πέντε τελικούς και πρώτο μετά από 6 χρόνια, καθώς τελευταία φορά που πανηγύρισε ήταν το 2015 (η πρώτη το 1984). Αξιοσημείωτο είναι πως και τότε το είχε πετύχει απέναντι στη Μπαρτσελόνα, την οποία είχε νικήσει στο «Σαν Μαμές» με 4-1 και είχε αποσπάσει ισοπαλία, 1-1, στον επαναληπτικό του «Καμπ Νου».

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι Καταλανοί προηγήθηκαν δύο φορές με ισάριθμα γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν, στο 40ό και 77ο λεπτό. Η ομάδα από το Μπιλμπάο ισοφάρισε ισάριθμες, την πρώτη φορά με τον Όσκαρ Ντε Μάρκος στο 42΄ και τη δεύτερη στο 90΄ με τον Άσιερ Βιγιαλίμπρε, που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο ο καλύτερος επιθετικός της Αθλέτικ, ο Ινάκι Γουίλιαμς, πέτυχε ένα εξαιρετικής ωραιότητας γκολ στο 94΄ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του, τιμωρώντας την αμυντικά «αστεία» Μπαρτσελόνα και βυθίζοντάς την σε μεγαλύτερη εσωστρέφεια.

Οι «μπλαουγκράνα», που είναι οι πολυνίκες της διοργάνωσης με 13 τρόπαια, έχουν να πανηγυρίσουν τίτλο εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, δεν δείχνουν ικανοί να σηκώσουν κεφάλι και ο Μέσι είναι «θολωμένος», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του στο σύλλογο.

Ο «ψύλλος» χρησιμοποιήθηκε τελικά από τον Ρόναλντ Κούμαν αλλά ήταν φανερά ανέτοιμος, καθώς είχε χάσει προπονήσεις, ενώ σαν να μην έφτανε η μέτρια φόρμα του αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 120΄, για πρώτη φορά στην τεράστια καριέρα του σε επίπεδο συλλόγου ύστερα από 17 χρόνια και 753 παιχνίδια με την «Μπάρτσα», καθώς χτύπησε εκτός φάσης τον Βιγιαλίμπρε.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist