Ζωή ξαναπήρε από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα και λειτουργούν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και προστασίας, τα εμπορικά καταστήματα αλλά και κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων (με εξαίρεση την άσκηση), υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής, καθώς και τα ΚΤΕΟ.

Ο εμπορικός κόσμος ελπίζει πως, εν πρώτοις τουλάχιστον, η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό και με τις χειμερινές τακτικές εκπτώσεις, θα του δώσουν βαθμιαία μια μικρή ανάσα, αλλά και μια ευκαιρία προκειμένου να αποφευχθεί ένα εαρινό κύμα λουκέτων και συνακόλουθα, απώλειες σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.

Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Μανόλης Πάγκαλος δηλώνει ευχαριστημένος από τις εξελίξεις και ζητά από τα μέλη του «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα, αφού είναι πολύ εύκολο το άνοιγμα να ξαναγίνει κλείσιμο. Και η αγορά άλλο lockdown δεν αντέχει».

Τονίζει επίσης την ανάγκη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης να στηριχθούν εμπράκτως από το καταναλωτικό κοινό, σε αυτή την δύσκολη φάση.

Όπως ανέφερε, τα εμπορικά καταστήματα του Αγίου Νικολάου είναι ασφαλή, με τους επαγγελματίες και τους εμπόρους να είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν τα μέτρα στο ακέραιο.

Πρόσθεσε ότι ήδη οι τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν με εκπτώσεις και δυνατές προσφορές.

Ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε την ανάγκη η αγορά να κινηθεί και να αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα, αφού οι λύσεις των επιδομάτων και των πρόχειρων λύσεων – ημίμετρων δεν μπορεί να συνεχιστούν για πολύ ακόμη.